AUKUS: Στις 5 Οκτωβρίου η συνάντηση των ΥΠΕΞ Γαλλίας και ΗΠΑ

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
AUKUS: Στις 5 Οκτωβρίου η συνάντηση των ΥΠΕΞ Γαλλίας και ΗΠΑ
Ο Γάλλος υπουργός των Εξωτερικών Ζαν-Ιβ Λεντριάν θα έχει συνομιλίες με τον Αμερικανό υπουργό των Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν στις 5 Οκτωβρίου.

Ο Γάλλος υπουργός των Εξωτερικών Ζαν-Ιβ Λεντριάν θα έχει συνομιλίες με τον Αμερικανό υπουργό των Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν στις 5 Οκτωβρίου.

Στη διάρκεια των συνομιλιών, οι δύο υπουργοί των Εξωτερικών θα συνεργαστούν για την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης μεταξύ των δύο χωρών, σύμφωνα με μία ανακοίνωση του γραφείο του Λεντριάν.

Οι διπλωματικές σχέσεις μεταξύ των ΗΠΑ και της Γαλλίας έφτασαν στο ελάχιστο σημείο τους τον προηγούμενο μήνα, μετά την κίνηση της Αυστραλίας να ακυρώσει μία συμφωνία για την προμήθεια γαλλικών υποβρυχίων, οικονομικής αξίας 40 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Η Αυστραλία θα κατασκευάσει τουλάχιστον οκτώ πυρηνικά υποβρύχια με τη χρήση αμερικανικής και βρετανικής τεχνολογίας.

Αντιδρώντας, η Γαλλία απέσυρε άμεσα τον πρεσβευτή της από τις ΗΠΑ, παρά το γεγονός ότι ο ίδιος έχει επιστρέψει από τότε, στην Ουάσινγκτον.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπάιντεν και ο Γάλλος ομόλογός του Εμανουέλ Μακρόν έχουν ήδη διεξάγει συνομιλίες, μετά το ζήτημα που προέκυψε με την ακύρωση της παραγγελίας των γαλλικών υποβρυχίων, ενώ έχουν υποσχεθεί «την έναρξη διαβουλεύσεων σε βάθος» σχετικά με το πλαίσιο των διμερών σχέσεων».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Ψάχνουν «σωσίβιο» από το ΕΣΠΑ για το στεγαστικό πρόβλημα

Αγρότες στα όπλα No2: Τι θα πρέπει να έχουμε στο χωράφι και στο… ράφι αν ξαφνικά ο ουρανός βρέξει drones

Gen Z: Η γενιά που αρνείται να εργαστεί με τους κανόνες των Boomers, αλλάζει δουλειές κάθε χρόνο και βάζει πάνω απ’ όλα την προσωπική ζωή

Φόρτωση BOLM...
gazzetta
gazzetta reader insider insider