Παγώνη - Κορονοϊός: Δεν πρέπει να γίνουν παρελάσεις και εορταστικές εκδηλώσεις τον Οκτώβριο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Παγώνη - Κορονοϊός: Δεν πρέπει να γίνουν παρελάσεις και εορταστικές εκδηλώσεις τον Οκτώβριο
«Δεν βλέπω να κάνουμε Χριστούγεννα με τέτοιο ρυθμό εμβολιασμών», υπογράμμισε μεταξύ άλλων και έκανε έκκληση στους γονείς να εμβολιάσουν τα παιδιά τους.

«Ο χειμώνας θα είναι δύσκολος», τόνισε μεταξύ άλλων η πρόεδρος του ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη αναφερόμενη στην πορεία του κορoνοιού στην χώρα μας.

Όπως ανέφερε μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ήδη νοσηλεύονται 15 παιδιά ενώ δεν έχει κλείσει ακόμα το 20ήμερο από το άνοιγμα των σχολείων, ενώ σημείωσε πως τα σχολεία τον χειμώνα πρέπει να είναι με ανοιχτά τα παράθυρα και τα παιδιά να είναι με τα μπουφάν καθώς όπως εξήγησε η αλλαγή του αέρα είναι το καλύτερο.

Η ίδια εκτιμά μάλιστα ότι δεν πρέπει να γίνουν παρελάσεις και εορταστικές εκδηλώσεις τον Οκτώβριο αναφερόμενη στην γιορτή του Αγίου Δημητρίου και την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου.

«Δεν βλέπω να κάνουμε Χριστούγεννα με τέτοιο ρυθμό εμβολιασμών», υπογράμμισε μεταξύ άλλων και έκανε έκκληση στους γονείς να εμβολιάσουν τα παιδιά τους.

Παιδιά ένα στα τρία κρούσματα

Ανησυχητικά είναι τα στοιχεία σχετικά με την μετάδοση του κορoνοϊού σε παιδιά. Την Τρίτη το 1 στα 3 κρούσματα ήταν παιδί, καθώς από τις 2.978 νέες διαγνώσεις οι 1.002 αφορούσαν άτομα έως 17 ετών.

Προς το παρόν ο αριθμός των νοσηλευόμενων παιδιών παραμένει σε πολύ χαμηλά επίπεδα. Στο Αγία Σοφία και στο Αγλαΐα Κυριακού νοσηλεύονται περίπου 15 παιδιά με κορονοϊό, ανάμεσά τους εκτός κινδύνου και ένα αγοράκι 2 μηνών στη ΜΕΘ covid. Οι ειδικοί πάντως θεωρούν ότι αυτή τη στιγμή δεν υφίσταται λόγος για αλλαγή του πρωτοκόλλου στα σχολεία.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Κορονοϊός: 2.978 νέα κρούσματα, 22 θάνατοι και 322 διασωληνωμένοι

gazzetta
gazzetta reader insider insider