Έντονο το ενδιαφέρον της Αιγύπτου για την ολοκλήρωση της ηλεκτρικής διασύνδεσης με Ελλάδα - Κύπρο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Έντονο το ενδιαφέρον της Αιγύπτου για την ολοκλήρωση της ηλεκτρικής διασύνδεσης με Ελλάδα - Κύπρο
O Αιγύπτιος υπουργός εξέφρασε την ικανοποίησή του για τις προσπάθειες που έχουν ήδη καταβληθεί για την ολοκλήρωση των απαραίτητων μελετών για το εν λόγω έργο ηλεκτρικής διασύνδεσης.

Το έντονο ενδιαφέρον της Αιγύπτου για την ολοκλήρωση του έργου ηλεκτρικής διασύνδεσης με την Ελλάδα και την Κύπρο και στη συνέχεια με την υπόλοιπη Ευρώπη, εξέφρασε σήμερα ο Αιγύπτιος υπουργός Ηλεκτρικής Ενέργειας και Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, Μοχάμεντ Σάκερ, υποδεχόμενος τον Κύπριο πρέσβη στο Κάιρο, Όμηρο Μαυρομάτη.

Όπως αναφέρει και ο τοπικός Τύπος, ο Αιγύπτιος υπουργός εξέφρασε την ικανοποίησή του για τις προσπάθειες που έχουν ήδη καταβληθεί για την ολοκλήρωση των απαραίτητων μελετών για το εν λόγω έργο ηλεκτρικής διασύνδεσης και για το γεγονός ότι η Αίγυπτος καθίσταται ένας σημαντικός κόμβος μεταφοράς ενέργειας στην Ευρώπη, αλλά και τις αραβικές και αφρικανικές χώρες, επισημαίνοντας παράλληλα ότι το έργο ηλεκτρικής διασύνδεσης ενισχύει τη συνεργασία μεταξύ των χωρών.

Από την πλευρά του, ο Κύπριος πρέσβης στην Αίγυπτο κ. Μαυρομάτης υπογράμμισε την ανάγκη υποστήριξης και περαιτέρω ενίσχυσης των σχέσεων των δύο χωρών, επιβεβαιώνοντας το ενδιαφέρον της κυπριακής κυβέρνησης για το σχέδιο ηλεκτρικής διασύνδεσης.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider