Γερμανία: Δύο στους τρεις πολίτες αναμένουν νίκη του Σολτς και του SPD

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Γερμανία: Δύο στους τρεις πολίτες αναμένουν νίκη του Σολτς και του SPD
Τα δύο τρίτα των Γερμανών θεωρούν ότι το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD) θα κερδίσει τις εκλογές της Κυριακής και ότι ο υποψήφιός του, Όλαφ Σολτς, θα είναι ο επόμενος Καγκελάριος.

Τα δύο τρίτα των Γερμανών θεωρούν ότι το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD) θα κερδίσει τις εκλογές της Κυριακής και ότι ο υποψήφιός του, Όλαφ Σολτς, θα είναι ο επόμενος Καγκελάριος. Αντιθέτως, είναι πλέον πολύ περιορισμένο το ποσοστό εκείνων που πιστεύουν ότι η Χριστιανική Ένωση (CDU/CSU) μπορεί να είναι το πρώτο κόμμα ή ο Άρμιν Λάσετ να γίνει Καγκελάριος.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση του Ινστιτούτου Forsa για λογαριασμό των τηλεοπτικών δικτύων RTL/ntv, το 66% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι το SPD θα αναδειχθεί νικητής από τις κάλπες της Κυριακής, ενώ το 67% εκτιμά ότι ο επόμενος Καγκελάριος θα είναι ο Όλαφ Σολτς. Από την άλλη πλευρά, μόλις το 18% των ψηφοφόρων θεωρεί ότι τις εκλογές θα κερδίσει τα CDU/CSU και ακόμη λιγότεροι, το 16%, ότι ο 'Αρμιν Λάσετ μπορεί να ηγηθεί μελλοντικής κυβέρνησης συνασπισμού.

Σε νίκη των Πρασίνων υπολογίζει μόλις το 4%, ενώ μόνο το 14% πιστεύει ότι η Αναλένα Μπέρμποκ έχει πιθανότητες να γίνει Καγκελάριος.

Σε ό,τι αφορά την πρόθεση ψήφου, το SPD παραμένει στο 25%, ενώ CDU/CSU κερδίζουν μία μονάδα και φθάνουν στο 22%. Οι Πράσινοι ακολουθούν με 17%, οι Φιλελεύθεροι (FDP) και η Εναλλακτική για την Γερμανία (AfD) παραμένουν στο 11%, ενώ η Αριστερά στο 6%.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το εάν ισχυρότερο κριτήριο για την επιλογή ψήφου αποτελεί το κόμμα ή ο επικεφαλής υποψήφιός του, το 55% δηλώνει ότι θεωρεί σημαντικότερο το κόμμα, το 5% το πρόσωπο του υποψηφίου και το 35% και τα δύο στοιχεία.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider