Λονδίνο: Το «στοίχημα» για την επέκταση του μετρό θα δημιουργήσει 25.000 θέσεις εργασίας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Λονδίνο: Το «στοίχημα» για την επέκταση του μετρό θα δημιουργήσει 25.000 θέσεις εργασίας
Το σχέδιο αξίας 1,1 δισ. στερλίνων ξεκίνησε περίπου πριν από έξι χρόνια και περιλαμβάνει το «άνοιγμα» των σταθμών «Nine Elms» και «Battersea Power Station» στο βόρειο Λονδίνο.

Η πρώτη επέκταση μεγάλης κλίμακας στο σύστημα του «μετρό» στο Λονδίνο γίνεται πλέον πραγματικότητα. Το σχέδιο αξίας 1,1 δισ. στερλίνων ξεκίνησε περίπου πριν από έξι χρόνια και περιλαμβάνει το «άνοιγμα» των σταθμών «Nine Elms» και «Battersea Power Station» στο βόρειο Λονδίνο.

Σύμφωνα με το Bloomberg, οι δύο σταθμοί αναμένεται να δημιουργήσουν χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας και να ενισχύσουν κατασκευαστικές εταιρείες που σε ορισμένες περιπτώσεις «παλεύουν» να πουλήσουν τα εκατοντάδες διαμερίσματα που έχουν χτιστεί στην περιοχή, με την προοπτική της επέκτασης.

Η επέκταση της «Northern Line» είναι... κλειδί για την αναγέννηση του «Battersea Power Station», ο οποίος κάποτε προμήθευε με ηλεκτρικό ρεύμα το 1/5 του Λονδίνου, όμως είναι αδρανής εδώ και δεκαετίες. Πλέον το ακίνητο του σταθμού, έχει μετατραπεί σε συγκρότημα κατοικιών.

Η επέκταση του Tube όπως λέγεται το μετρό στο Λονδίνο, «ανεβάζει» το σύνολο των σταθμών στους 272 και θα μπορούσε να δημιουργήσει έως και 25.000 θέσεις εργασίας και 20.000 κατοικίες, σύμφωνα με δήλωση του υπουργείο Μεταφορών για το Λονδίνο Transport for London.

Η διαδρομή από τον σταθμό «Nine Elms» ή τον «Battersea» στο «West End» ή το «City» σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να έχει διάρκεια 15 λεπτών.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider