Κίνα: Ενίσχυση μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων - Δάνεια για σπουδαστές με οικονομικές δυσκολίες

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κίνα: Ενίσχυση μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων - Δάνεια για σπουδαστές με οικονομικές δυσκολίες
Ενίσχυση των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, αλλά και βελτίωση της χορήγησης δανείων για σπουδαστές οικογενειών, που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες.

Το Πεκίνο θα ενισχύσει την υποστήριξή του προς τις μικρές και τις μεσαίες επιχειρήσεις της αγοράς, ενώ θα βελτιώσει τη χορήγηση δανείων για σπουδαστές από οικογένειες που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες, σύμφωνα με τις αποφάσεις του Κρατικού Συμβουλίου που συνεδρίασε χθες.

Στη σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε υπό τον πρωθυπουργό Λι Κετσιάνγκ, εγκρίθηκε επίσης, το προσχέδιο αλλαγής ενός νόμου για την ποιότητα και την ασφάλεια της παραγωγής αγροτικών προϊόντων.

Η κεντρική τράπεζα της Κίνας θα χορηγήσει 300 δισ. γιουάν (46,4 δισ. δολάρια) στις τράπεζες ώστε να βοηθήσει τις επιχειρήσεις να προσφέρουν περισσότερη στήριξη στις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, καθώς το Πεκίνο προσπαθεί να τονώσει την οικονομία της ενάντια στην επιβράδυνση της ανάπτυξης.

Ωστόσο, οι αξιωματούχοι έχουν αποκλείσει μέχρι στιγμής κάποιο ισχυρό κίνητρο, λέγοντας ότι τα μέτρα θα απευθύνονται στενά σε τομείς που χρειάζονται στήριξη. Η συνεδρίαση του Συμβουλίου της Επικρατείας την Τετάρτη έδωσε έμφαση στην «διακυκλική» πολιτική, μια φράση που ανέφεραν οι αναλυτές ότι δείχνει μια μακροπρόθεσμη τάση.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider