Ταλιμπάν: Η ήττα των ΗΠΑ «μάθημα» για άλλους εισβολείς

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ταλιμπάν: Η ήττα των ΗΠΑ «μάθημα» για άλλους εισβολείς
«Αυτό είναι μεγάλο μάθημα για άλλους εισβολείς για τις μελλοντικές γενιές μας», έκρινε ο Ζαμπιουλά Μουτζάχιντ, ο κυριότερος εκπρόσωπος των Ταλιμπάν.

Η ήττα των ΗΠΑ, ο στρατός των οποίων εγκατέλειψε το Αφγανιστάν χθες Τρίτη το βράδυ, έπειτα από σχεδόν 20 χρόνια πολέμου, αποτελεί «μάθημα» για άλλους εισβολείς και για όλο τον κόσμο, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος των Ταλιμπάν.

«Αυτό είναι μεγάλο μάθημα για άλλους εισβολείς για τις μελλοντικές γενιές μας», έκρινε ο Ζαμπιουλά Μουτζάχιντ, ο κυριότερος εκπρόσωπος των Ταλιμπάν, που εκφράστηκε στο αεροδρόμιο της Καμπούλ. «Αποτελεί επίσης μάθημα για τον κόσμο», πρόσθεσε.

Η επικράτηση των Ταλιμπάν ανήκει σε «όλους» τους Αφγανούς, πρόσθεσε, διαβεβαιώνοντας ταυτόχρονα ότι το ισλαμιστικό κίνημα θέλει να διατηρήσει «καλές διπλωματικές σχέσεις» με τις ΗΠΑ.

«Γράψαμε ιστορία»

«Γράψαμε για άλλη μια φορά ιστορία. Τα είκοσι χρόνια κατοχής του Αφγανιστάν από τις ΗΠΑ και το NATO τέλειωσαν απόψε», ανέφερε μέσω Twitter ο Ανάς Χακάνι, στέλεχος του ισλαμιστικού κινήματος. «Είμαι πολύ ευτυχής έπειτα από είκοσι χρόνια τζιχάντ (σ.σ. ‘ιερού πολέμου’), θυσιών και δυσκολιών, που έχω την ικανοποίηση να βλέπω αυτές τις ιστορικές στιγμές».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Φωτογραφία: Getty Images/Ideal Image

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Αφγανιστάν: Αποχώρησαν οι Αμερικανοί στρατιώτες - «Εκατοντάδες» πολίτες των ΗΠΑ βρίσκονται ακόμη εκεί

gazzetta
gazzetta reader insider insider