ΣτΕ: Απορρίφθηκαν αιτήσεις νοσοκομειακών γιατρών για «πάγωμα» του υποχρεωτικού εμβολιασμού

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΣτΕ: Απορρίφθηκαν αιτήσεις νοσοκομειακών γιατρών για «πάγωμα» του υποχρεωτικού εμβολιασμού
Στην Ολομέλεια ΣτΕ εκκρεμεί ανάλογο αίτημα της ΠΟΕΔΗΝ για έκδοση, δηλαδή, προσωρινής διαταγής και για αναστολή της απόφασης για την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών εργαζομένων στον χώρο της υγείας.

Το Γ' Θερινό Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) απέρριψε αιτήσεις νοσοκομειακών γιατρών και διοικητικών υπαλλήλων νοσοκομείων, ανά την Ελλάδα, που ζητούσαν να εκδοθεί προσωρινή διαταγή με την οποία θα «πάγωνε» το θέμα του υποχρεωτικού εμβολιασμού τους.

Ειδικότερα, για το θέμα αυτό εκδόθηκαν τέσσερις προσωρινές διαταγές από το ΣτΕ, οι οποίες αφορούν σε 115 συνολικά προσφεύγοντες. Πλέον το Τμήμα του Ανωτάτου Δικαστηρίου αναμένεται να εξετάσει, εάν θα προχωρήσει σε έκδοση απόφασης αναστολής για το ίδιο ζήτημα ή όχι.

Εν τω μεταξύ, στην Ολομέλεια ΣτΕ εκκρεμεί ανάλογο αίτημα της ΠΟΕΔΗΝ για έκδοση, δηλαδή, προσωρινής διαταγής και για αναστολή της απόφασης για την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών εργαζομένων στον χώρο της υγείας.

Αξίζει να σημειωθεί πως στα μισά περίπου της λίστας με τα ποσοστά των εμβολιασμών στην ομάδα των υγειονομικών βρίσκεται η χώρα μας, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύει το Ευρωπαϊκό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ECDC).

Μεταξύ των 17 χωρών που παρέχουν τα σχετικά στοιχεία στο ECDC, με ποσοστό 83,9% των υγειονομικών να έχουν λάβει τουλάχιστον μία δόση (80% για τους πλήρους εμβολιασμένους), η Ελλάδα βρίσκεται στο ίδιο επίπεδο με τη Σουηδία και προηγείται της Εσθονίας (83,2%), του Λουξεμβούργου (82,5%), του Βελγίου (80,4%), της Σλοβενίας (71,5%), της Λετονίας (69%), της Δανίας (68,7%), της Κροατίας (68,5%) και της Βουλγαρίας, η οποία εμφανίζει μακράν το χαμηλότερο ποσοστό (23,5%).

Τα μεγαλύτερα ποσοστά σημειώνονται στην Ουγγαρία, την Ισλανδία, την Ιρλανδία και τη Μάλτα όπου καταγράφεται πλήρης κάλυψη (100%), ενώ ακολουθούν η Τσεχία (95,7%), η Ισπανία (94,9%) και η Ρουμανία (92,4%).

H Αυστρία, η Κύπρος, η Φινλανδία, η Γαλλία, η Γερμανία, η Ιταλία, το Λίχτενσταϊν, η Λιθουανία, η Ολλανδία και η Νορβηγία δεν αναφέρουν τα σχετικά στοιχεία στον ευρωπαϊκό οργανισμό.

με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider