Ειδήσεις | Διεθνή
23-08-2021 | 09:08

Κίνα: Ετήσια αύξηση 80,2% στον αριθμό των εμπορικών αμαξοστοιχιών από και προς την Ευρώπη

Newsroom
Μοιράσου το
Κίνα: Ετήσια αύξηση 80,2% στον αριθμό των εμπορικών αμαξοστοιχιών από και προς την Ευρώπη
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Η Αυτόνομη Περιφέρεια Κουανγκσί Τσουάνγκ που βρίσκεται νοτίως της Κίνας, κατέγραψε ετήσια αύξηση 80,2% στον αριθμό των εμπορικών αμαξοστοιχιών από και προς την Ευρώπη, κατά την περίοδο Ιανουαρίου-Ιουλίου, σύμφωνα με τα στοιχεία των τελωνείων στην πρωτεύουσα της αναφερόμενης περιφέρειας, Νανίνγκ.

Κατά την ίδια περίοδο, καταγράφηκαν 400 εμπορικές αμαξοστοιχίες από και προς την Ευρώπη, μέσω του λιμανιού Πινγκσιάνγκ που συνορεύει με το Βιετνάμ, με ετήσια αύξηση 80,2%.

Συνολικά 12.286 εμπορευματοκιβώτια μήκους 20 ποδών (TEU) με διάφορα προϊόντα μεταφέρθηκαν μέσω της σιδηροδρομικής εμπορικής σύνδεσης μεταξύ της Κίνας και της Ευρώπης, με την ποσότητα των εμπορευμάτων να είναι τριπλάσια από αυτή, που είχε μεταφερθεί την αντίστοιχη περίοδο της περσινής χρονιάς.

Από την ίδια αυτόνομη κινεζική περιφέρεια πραγματοποιούνται δρομολόγια εμπορικών αμαξοστοιχιών από και προς δέκα ευρωπαϊκούς προορισμούς, μεταφέροντας προϊόντα που είτε εισάγονται, είτε εξάγονται από την Κίνα, σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία στη Νανίνγκ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.