Πρόεδρος του Αφγανιστάν: Η επανακινητοποίηση των δυνάμεων μας είναι η πρώτη προτεραιότητα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πρόεδρος του Αφγανιστάν: Η επανακινητοποίηση των δυνάμεων μας είναι η πρώτη προτεραιότητα
Δηλώσεις του Προέδρου του Αφγανιστάν Ασράφ Γκανί σε τηλεοπτική συνέντευξη.

Ο Αφγανός πρόεδρος Ασράφ Γκανί δήλωσε το Σάββατο ότι η επανακινητοποίηση των ενόπλων δυνάμεων της χώρας ήταν "κορυφαία προτεραιότητα", καθώς οι μαχητές των Ταλιμπάν πλησίασαν την πρωτεύουσα μετά την καταστροφή της άμυνας της χώρας την περασμένη εβδομάδα.

"Στην παρούσα κατάσταση, η επανακινητοποίηση των δυνάμεων ασφαλείας και άμυνας είναι η πρώτη μας προτεραιότητα και γίνονται σοβαρά βήματα προς αυτή την κατεύθυνση", δήλωσε συγκεκριμένα σε τηλεοπτική ομιλία του.

Παράλληλα, δεν έδωσε καμία ένδειξη ότι θα παραιτηθεί ή θα αναλάβει την ευθύνη για την τρέχουσα κατάσταση, αλλά είπε ότι πραγματοποιούνται «διαβουλεύσεις» για να προσπαθήσουν να τερματίσουν τον πόλεμο.

«Ως ιστορική αποστολή, δεν θα αφήσω τον επιβαλλόμενο πόλεμο στους ανθρώπους να προκαλέσει περισσότερους θανάτους», είπε, εμφανιζόμενος θλιμμένος και καθισμένος μπροστά σε μια σημαία του Αφγανιστάν.

"Ως εκ τούτου, ξεκίνησα εκτενείς διαβουλεύσεις εντός της κυβέρνησης με τους πρεσβύτερους, τους πολιτικούς ηγέτες, τους εκπροσώπους του λαού και τους διεθνείς εταίρους για την επίτευξη μιας λογικής και σίγουρης πολιτικής λύσης στην οποία προβλέπεται η ειρήνη και η σταθερότητα του λαού του Αφγανιστάν".

Με τη δεύτερη και την τρίτη μεγαλύτερη πόλη της χώρας να έχουν πέσει στα χέρια των Ταλιμπάν, η Καμπούλ έχει γίνει ουσιαστικά ένα πολιορκημένο τελευταίο οχυρό για τις κυβερνητικές δυνάμεις που έχουν προσφέρει μικρή ή καθόλου αντίσταση αλλού.

Αλλά ο Γκανί επαίνεσε τις δυνάμεις "που υπερασπίστηκαν το έθνος με θάρρος και έδειξαν ισχυρή αποφασιστικότητα".

Με πληροφορίες από το AFP

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider