Κίνα: Κατά 39,5% αυξήθηκε το εξωτερικό εμπόριο της επαρχίας Χουμπέι την περίοδο Ιανουαρίου-Ιουλίου 2021

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κίνα: Κατά 39,5% αυξήθηκε το εξωτερικό εμπόριο της επαρχίας Χουμπέι την περίοδο Ιανουαρίου-Ιουλίου 2021
Η αξία των εισαγωγών και των εξαγωγών της Χουμπέι έφτασε περίπου στα 287,4 δισ. γουάν.

Η επαρχία Χουμπέι που βρίσκεται στα κεντρικά της Κίνας κατέγραψε αύξηση 39,5% στο εξωτερικό της εμπόριο στους πρώτους επτά μήνες του 2021, όπως ανακοίνωσαν χθες, οι τοπικές τελωνειακές αρχές.

Η αξία των εισαγωγών και των εξαγωγών της Χουμπέι έφτασε περίπου στα 287,4 δισ. γουάν (περίπου 44,34 δισ. δολάρια) κατά την ίδια περίοδο, όπως έδειξαν τα στοιχεία των τελωνείων στην Ουχάν.

Η συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα της αναφερόμενης επαρχίας στο εξωτερικό εμπόριο έφτασε στα 166,44 δισεκατομμύρια γουάν, με ετήσια αύξηση 51,8%, αντιστοιχώντας σε ποσοστό 57,9% επί του συνολικού όγκου του εξωτερικού εμπορίου της Χουμπέι.

Κατά την ίδια περίοδο, το εμπόριο της ίδιας κινεζικής επαρχίας με τους μεγαλύτερους εμπορικούς εταίρους της, κυρίως τις χώρες-μέλη του Συνδέσμου Κρατών της Νοτιοανατολικής Ασίας (ASEAN), τις ΗΠΑ και την ΕΕ, έφτασε στα 39,87 δισ. γουάν, 39,41 δισ. γουάν και 38,06 δισ. γουάν αντίστοιχα.

To συνολικό εξωτερικό εμπόριο της Χουμπέι με τις χώρες του συνδέσμου ASEAN κατέγραψε ετήσια αύξηση σε ποσοστό μεγαλύτερο από 60% κατά την ίδια περίοδο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider