Πύργος: Σύσκεψη στον Δήμο για την καταγραφή των ζημιών σε οικιστικές περιοχές

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πύργος: Σύσκεψη στον Δήμο για την καταγραφή των ζημιών σε οικιστικές περιοχές
Ευρεία σύσκεψη, με κύριο θέμα την καταγραφή των ζημιών σε οικιστικές περιοχές και την άμεση αποκατάσταση των πληγεισών κοινοτήτων, όσον αφορά σε κτίρια, πραγματοποιήθηκε σήμερα στον Δήμο του Πύργου. 

Ευρεία σύσκεψη, με κύριο θέμα την καταγραφή των ζημιών σε οικιστικές περιοχές και την άμεση αποκατάσταση των πληγεισών κοινοτήτων, όσον αφορά σε κτίρια, πραγματοποιήθηκε σήμερα στον Δήμο του Πύργου.

Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν από τον Δήμο, «από τη μέχρι τώρα αρχική καταγραφή που έκαναν οι πρόεδροι των κοινοτήτων και παρέδωσαν στους μηχανικούς και τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου, οι κτιριακές ζημιές παρουσιάζονται στις κοινότητες Κολύρι, Βαρβάσαινα, Λαμπέτι και Λαντζόι».

Αναφερόμενος στις φωτιές που έπληξαν το Λαμπέτι και το Κολύρι, ο δασάρχης Πύργου, Παναγιώτης Λάττας, είπε, σύμφωνα με τον Δήμο, ότι «μόνο σ' αυτές τις δύο περιοχές σημειώθηκαν καταστροφές σε συνολικά 4.000 στρέμματα, εκ των οποίων τα 2.500 αφορούν αγροτικές και οικιστικές περιοχές και τα υπόλοιπα δασικές και αναδασωτέες εκτάσεις».

«Κινούμαστε άμεσα για να μην χαθεί καθόλου πολύτιμος χρόνος. Θα κάνουμε ότι είναι ανθρωπίνως δυνατό να στηρίξουμε τους συμπολίτες μας σ' αυτές τις δύσκολες ώρες» τόνισε από την πλευρά του ο δήμαρχος Πύργου, Παναγιώτης Αντωνακόπουλος, υπογραμμίζοντας ότι «από την πρώτη στιγμή σύσσωμη η δημοτική Αρχή και η πολιτική προστασία, με την πολύτιμη βοήθεια των δημοτών- εθελοντών, βρέθηκε στην πρώτη γραμμή των πυρκαγιών, ενώ παράλληλα κινήθηκαν άμεσα όλες οι διαδικασίες, ώστε μέσα σε λίγες μόλις ώρες οι δημοτικές ενότητες που επλήγησαν, να κηρυχθούν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης».

Επίσης, ο Παναγιώτης Αντωνακόπουλος είπε ότι «παρουσιάζονται αυξημένες ανάγκες στις πυρόπληκτες τοπικές κοινότητες και για το λόγο αυτό θα διπλασιαστεί άμεσα η παγία προκαταβολή προς αυτές, ενώ θα κινηθούν γρήγορα οι διαδικασίες, ώστε να συμπεριληφθούν στον επόμενο προϋπολογισμό». Παράλληλα τόνισε ότι «όποια οικονομική ενίσχυση έρχεται, θα διανέμεται για τις πυρόπληκτες περιοχές».

Ο δήμαρχος Πύργου είπε επίσης ότι «στο θεματικό πάρκο “Ξυστρή” έχει δημιουργηθεί από τον Δήμο και το γραφείο εθελοντισμού μηχανισμός συλλογής ειδών πρώτης ανάγκης, τα οποία διανέμονται στα χωριά κατόπιν συνεννόησης αποκλειστικά και μόνο με τους προέδρους που γνωρίζουν πλήρως τις ανάγκες και τα προβλήματα».

Αναφορικά με τις ζημιές στο ζωικό κεφάλαιο, ο Παναγιώτης Αντωνακόπουλος είπε ότι «ήδη δίνονται ξηρά τροφή για κατοικίδια συντροφιάς και ζωοτροφές».

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider