Πυρκαγιές: Έκτακτες εφημερίες σε νοσοκομεία της Αττικής με εντολή Κικίλια

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πυρκαγιές: Έκτακτες εφημερίες σε νοσοκομεία της Αττικής με εντολή Κικίλια
Στην Αττική εφημερεύουν τα Νοσοκομεία «Ιπποκράτειο», «Ερυθρός», «Θριάσιο» και «Ασκληπιείο».

Εντολή ενεργοποίησης - έκτακτης εφημέρευσης του ΓΝ «Σισμανόγλειο», έδωσε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, λόγω των αυξημένων κλήσεων στο ΕΚΑΒ για περιστατικά με αναπνευστικά προβλήματα.

Για τα περιστατικά εγκαυμάτων δόθηκε εντολή ενεργοποίησης - έκτακτης εφημέρευσης της Κλινικής Πλαστικής Χειρουργικής - Εγκαυμάτων του ΓΝ ΚΑΤ.

Στις περιοχές της πυρκαγιάς βρίσκονται 2 μηχανές άμεσης επέμβασης του ΕΚΑΒ, 1 Κινητή Ιατρική Μονάδα και 7 ασθενοφόρα.

Στην Αττική εφημερεύουν τα Νοσοκομεία «Ιπποκράτειο», «Ερυθρός», «Θριάσιο» και «Ασκληπιείο».

Δύο εγκαυματίες από την περιοχή του Κρυονερίου διακομίστηκαν στο ΚΑΤ. Στο Νοσοκομείο έχουν διακομιστεί συνολικά 5 εγκαυματίες και όλοι φέρουν ελαφρά εγκαύματα, ενώ 3 εγκαυματίες από την περιοχή της Δροσοπηγής έχουν διακομιστεί στο ίδιο νοσοκομείο.

Πυροσβέστης, ο οποίος τραυματίστηκε στην προσπάθεια κατάσβεσης της πυρκαγιάς στο Κρυονέρι, διακομίστηκε στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας (ΓΝΑ).

Νωρίτερα, δύο πολίτες που βοηθούσαν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς στην Αρχαία Ολυμπία, διακομίστηκαν στο Κέντρο Υγείας της περιοχής. Ο ένας φέρει ελαφρά εγκαύματα και ο δεύτερος αντιμετωπίζει αναπνευστικά προβλήματα.

Προηγουμένως, στο ίδιο Κέντρο Υγείας διακομίστηκαν δύο πυροσβέστες με ελαφρά εγκαύματα.

Σε μέγιστη επιχειρησιακή ετοιμότητα βρίσκεται το ΕΚΑΒ και οι υγειονομικές δομές της περιοχής (Κέντρο Υγείας Αρχαίας Ολυμπίας, Νοσοκομείο Πύργου, Νοσοκομείο Αμαλιάδας και Κέντρο Υγείας Κρεστένων).

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider