Διεθνή
17-07-2021 | 10:12

Γερμανικός Τύπος: «Επικίνδυνος προορισμός» ξανά η Ελλάδα

Newsroom
Μοιράσου το
Γερμανικός Τύπος: «Επικίνδυνος προορισμός» ξανά η Ελλάδα
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Στην απόφαση του ινστιτούτου Ρόμπερτ Κοχ να θέσει την Ελλάδα στις επικίνδυνες χώρες για τους Γερμανούς τουρίστες λόγω του κορονοϊού αναφέρεται το Σάββατο δημοσίευμα της Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ).

Όπως μετέδωσε η Deutsche Welle, η FAZ σημειώνει πως «εξαιτίας της απότομης αύξησης του αριθμού των κρουσμάτων, η γερμανική κυβέρνηση κατατάσσει την Ολλανδία, την Ελλάδα και τμήματα της Δανίας ως περιοχές κινδύνου από την Κυριακή. Αυτό σημαίνει ότι 122 χώρες βρίσκονται πλέον σε μία από τις τρεις κατηγορίες κινδύνου για τον κορονοϊό».

Σύμφωνα με την FAZ, εκτός από τις χώρες που εμφανίζουν απλώς κίνδυνο μετάδοσης του κορονοϊού, αυτή τη στιγμή Κύπρος και Πορτογαλία θεωρούνται «περιοχές με υψηλό δείκτη μετάδοσης και ιδιαίτερα μεγάλο αριθμό μολύνσεων».

Όσοι επιστρέφουν από αυτές τις δύο χώρες και δεν έχουν εμβολιαστεί πλήρως ή δεν έχουν νοσήσει, πρέπει να μπαίνουν σε καραντίνα για 5 έως 10 ημέρες, αναφέρει η FAZ. Στην τρίτη κατηγορία ανήκουν χώρες με «υψηλό βαθμό εξάπλωσης ιδιαίτερα επικίνδυνων μεταλλάξεων του κορoνοϊού εκτός Ευρώπης», για τις οποίες ισχύει 14ήμερη καραντίνα ανεξαρτήτως εμβολιαστικού στάτους.

«Υπακοή» των πολιτών στις υποδείξεις

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν επίσης στοιχεία δημοσκόπησης του ινστιτούτου YouGov: «Τα δύο τρίτα των Γερμανών θεωρούν ότι δεν είναι σωστό να κάνουν διακοπές σε περιοχές που θεωρούνται επικίνδυνες από τη γερμανική κυβέρνηση. Μόνο το 25% θεωρεί πιθανές διακοπές σε περιοχές κινδύνου. Το 8% δεν παρείχε πληροφορίες».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Η Ελλάδα στη λίστα κινδύνου της Γερμανίας για τον κορονοϊό