Στην λεωφ. Μεσογείων η τοποθέτηση της 3ης από τις 6, συνολικά, σύγχρονες πεζογέφυρες

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στην λεωφ. Μεσογείων η τοποθέτηση της 3ης από τις 6, συνολικά, σύγχρονες πεζογέφυρες
Ξεκίνησε η τοποθέτηση της 3ης πεζογέφυρας στη λεωφόρο Μεσογείων, στο ύψος του ΙΚΑ Αγ. Παρασκευής, από τις 6 συνολικά που θα εγκατασταθούν σε κεντρικούς οδικούς άξονες της Αττικής, βελτιώνοντας σημαντικά την αστική κινητικότητα και την καθημερινή μετακίνηση των πολιτών.

Ξεκίνησε η τοποθέτηση της 3ης πεζογέφυρας στη λεωφόρο Μεσογείων, στο ύψος του ΙΚΑ Αγ. Παρασκευής, από τις 6 συνολικά που θα εγκατασταθούν σε κεντρικούς οδικούς άξονες της Αττικής, βελτιώνοντας σημαντικά την αστική κινητικότητα και την καθημερινή μετακίνηση των πολιτών. Η συνολική κατασκευή, χρηματοδοτήθηκε με 13 εκατ. ευρώ από το ΠΕΠ Αττικής 2014-2020, με τη δημοπράτηση και την εκτέλεση από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Τις εργασίες τοποθέτησης παρακολούθησαν ο περιφερειάρχης Αττικής, Γ. Πατούλης. ο αντιπεριφερειάρχης Μεταφορών και Συγκοινωνιών της Περιφέρειας, Β. Γιαννακόπουλος, ο δήμαρχος Αγ. Παρασκευής, Β. Ζορμπάς, ο εκτελεστικός γραμματέας της Περιφέρειας, Γ. Σελίμης, οι αρμόδιοι περιφερειακοί σύμβουλοι, Αθ. Κατσιγιάννης και Κ. Λογοθέτης, αντιδήμαρχοι και εκπρόσωποι της αναδόχου εταιρείας.

Με αφορμή το έργο, ο περιφερειάρχης Γ. Πατούλης επισήμανε:

«Με σύγχρονα έργα αναβαθμίζουμε τη βιώσιμη αστική κινητικότητα, σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά πρότυπα και προστατεύουμε αποτελεσματικότερα τις ζωές των πολιτών. Επιπλέον, διασφαλίζουμε την μετακίνηση αλλά και την άνεση της πιο ευαίσθητης ομάδας των χρηστών του οδικού δικτύου που είναι οι πεζοί, ενώ ταυτόχρονα προάγουν την προσβασιμότητα ΑΜΕΑ με συγχρόνους ανελκυστήρες.

Η τοποθέτηση των 6 πεζογεφυρών είναι μόνο ένα μέρος των δράσεων που υλοποιούνται από την Περιφέρεια Αττικής, στο πλαίσιο της στρατηγικής μας για την βελτίωση της αστικής κινητικότητας».

Σημειώνεται ότι ο φορέας διαχείρισης αυτής της συγχρηματοδοτούμενης πράξης είναι η Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας. Η πρώτη πεζογέφυρα είναι τοποθετημένη στην Αλίμου (συμβολή Ποσειδώνος με Καλαμακίου). Η δεύτερη στην μαρίνα του Φλοίσβου και τις επόμενες μέρες θα δοθεί στην κυκλοφορία. Χθες τοποθετήθηκε το κατάστρωμα της πεζογέφυρας στην λεωφόρο Μεσογείων. Παράλληλα, ξεκινάει η κατασκευή νέας, στην λεωφόρο Αθηνών, στο ύψος του Χαϊδαρίου.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider