Άνοδος νέων κρουσμάτων κορονοϊού μετά από 2 μήνες στη Γερμανία

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Άνοδος νέων κρουσμάτων κορονοϊού μετά από 2 μήνες στη Γερμανία
Ο υπουργός Υγείας της ευρωπαϊκής χώρας, Γενς Σπαν, δήλωσε πως νέα άρση των περιορισμών θα εξαρτηθεί από την πορεία του εμβολιαστικού προγράμματος

Την πρώτη αύξηση ημερησίων κρουσμάτων κορονοϊού έπειτα από 2 μήνες πτώσης των καθημερινών μολύνσεων κατέγραψε για το τελευταίο 24ωρο η Γερμανία, σύμφωνα με τα στοιχεία του ινστιτούτου Ρόμπερτ Κοχ.

Ειδικότερα, βεβαιώθηκαν 985 μολύνσεις από 177 την περασμένη Τρίτη, ανεβάζοντας το σύνολο των κρουσμάτων από την αρχή της πανδημίας σε άνω των 3,73 εκατ.

Ο αριθμός των κρουσμάτων άνω 100.00 πολιτών αυξήθηκε στο 5,1 από 4,9 χθες.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο υπουργός Υγείας της Γερμανίας, Γενς Σπαν, δήλωσε πως νέα άρση των περιορισμών θα εξαρτηθεί από την πορεία του εμβολιαστικού προγράμματος. «Παρ 'ότι ο εμβολιασμός των πολιτών άνω των 65 ετών θα φτάσει σύντομα το 90%, θα χρειαστεί μεγάλη προσπάθεια για να φτάσουμε στον εμβολιασμό του 85% των υπόλοιπων ηλιακιακών ομάδων» ανέφερε ο Σπαν.

Σημειώνεται πως μέχρι σήμερα το 57% του πληθυσμού της Γερμανίας έχει λάβει μια δόση εμβολίου κατά του κορονοϊού και το 39% είναι πλήρως εμβολιασμένο κατά της νόσου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider