Εβδομάδα Τουρισμού και Πολιτισμού της Κίνας στην Ελλάδα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Εβδομάδα Τουρισμού και Πολιτισμού της Κίνας στην Ελλάδα
Μέσα από σειρά εικονικών εκθέσεων, βίντεο, ψηφιακών μαθημάτων και άλλων διαδραστικών εμπειριών, παρουσιάζεται συνολικά η δυναμική ανάπτυξη του κινεζικού τουριστικού και πολιτιστικού προϊόντος.

«Άυλη πολιτιστική κληρονομιά και η ομορφιά της κινεζικής υπαίθρου», «Ταξίδι στον πάγο και το χιόνι» και «Γαστρονομία» είναι οι βασικές ενότητες των εκδηλώσεων που οργανώνουν η Πρεσβεία της Κίνας στην Ελλάδα και το Πολιτιστικό Κέντρο της Κίνας στην Αθήνα, με τίτλο «Όμορφη Κίνα».

Μέσα από σειρά εικονικών εκθέσεων, βίντεο, ψηφιακών μαθημάτων και άλλων διαδραστικών εμπειριών, παρουσιάζεται συνολικά η δυναμική ανάπτυξη του κινεζικού τουριστικού και πολιτιστικού προϊόντος, με ειδική έμφαση στον τομέα του χειμερινού τουρισμού. Πολύχρωμα γραφικά τοπία καλυμμένα στον πάγο και το χιόνι, οι προετοιμασίες για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου, καθώς και η γαστρονομία του Πεκίνου, της Σιντζιάνγκ και άλλων περιοχών δεσπόζουν στις παρουσιάσεις που γίνονται διαδικτυακά και προβάλλονται δωρεάν από τη σελίδα του Πολιτιστικού Κέντρου Κίνας στο youtube.

Επισημαίνεται, ότι το 2021 αποτελεί έτος Πολιτισμού και Τουρισμού μεταξύ Ελλάδας και Κίνας. Ειδικά, στον τομέα του Τουρισμού οι δύο χώρες συνεργάζονται σε ζητήματα που σχετίζονται με την ανταλλαγή στατιστικών, διαχείρισης, προώθησης προορισμών και πιστοποίησης ποιοτικών υπηρεσιών, ενώ έχουν στόχο να καταστήσουν γνωστούς αναδυόμενους προορισμούς τόσο της Ελλάδας όσο και της Κίνας.

Τονίζεται ότι η εβδομάδα Τουρισμού διοργανώνεται στο πλαίσιο των εορτασμών για την επέτειο των 100 ετών από την ίδρυση του Κομμουνιστικού Κόμματος Κίνας, όπου, μεταξύ άλλων, η Πρεσβεία της Κίνας καλεί τους Έλληνες «να συμμετάσχουν ενεργά στις εκδηλώσεις όπου αποτυπώνονται οι κοσμοϊστορικές αλλαγές που έλαβαν χώρα στην Κίνα υπό την ηγεσία του Κόμματος, σε μια περίοδο ανάδειξης της μαγείας του κινεζικού πολιτισμού και ανάπτυξης της σινοελληνικής φιλίας».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider