Ινδία: Σταδιακή άρση των μέτρων για τον κορονοϊό - Προσοχή ζητά ο Μόντι

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ινδία: Σταδιακή άρση των μέτρων για τον κορονοϊό - Προσοχή ζητά ο Μόντι
Ένα τρίτο κύμα έξαρσης της νόσου είναι πιθανό να χτυπήσει την ασιατική χώρα τον Οκτώβριο ενώ ο κορονοϊός θα συνεχίζει να χαρακτηρίζεται ως υγειονομική απειλή τουλάχιστον μέχρι το καλοκαίρι του 2022.

Σε σταδιακή άρση των περιορισμών για τον κορονοϊό προχωρούν αρκετές περιφέρειες της Ινδίας, με την κυβέρνηση του Ναρέντρα Μόντι να συνιστά προσοχή κατά της χαλάρωσης φορών και πολιτών, καθώς η ασιατική χώρα βρίσκεται μια ανάσα από το να ξεπεράσει το φράγμα των 30 εκατ. κρουσμάτων της νόσου.

Ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας Ατζάι Μπχάλα, απέστειλε ανακοίνωση στους αξιωματούχους των κρατιδίων και των περιφερειών της Ινδίας, ζητώντας τους να «επαγρυπνούν κατά νέας εξάπλωσης της νόσου κατά τη διάρκεια του ανοίγματος δραστηριοτήτων».

Η Ινδία ανακοίνωσε για το τελευταίο 24ωρο 60.753 κρούσματα και 1.647 θανάτους από τον κορονοϊό, με τα συνολικά στατιστικά από την αρχή της πανδημίας να κάνουν λόγο για άνω των 29,82 εκατ. μολύνσεις και άνω των 385.000 νεκρών από τον κορονοϊό.

Σύμφωνα με το Reuters, ένα τρίτο κύμα έξαρσης της νόσου είναι πιθανό να χτυπήσει την Ινδία τον Οκτώβριο ενώ ο κορονοϊός θα συνεχίζει να χαρακτηρίζεται ως υγειονομική απειλή τουλάχιστον μέχρι το καλοκαίρι του 2022.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider