Ειδήσεις | Διεθνή
03-06-2021 | 09:19

Συνάντηση Βαρβιτσιώτη-Roth: Το NextGenerationEU είναι το μεγαλύτερο ευρωπαϊκό πρότζεκτ

Newsroom
Μοιράσου το
Συνάντηση Βαρβιτσιώτη-Roth: Το NextGenerationEU είναι το μεγαλύτερο ευρωπαϊκό πρότζεκτ
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Διευρυμένες συνομιλίες με επίκεντρο το Next Generation EU, το Ευρωπαϊκό Ψηφιακό Πιστοποιητικό, το μεταναστευτικό καθώς και άλλα θέματα της ευρωπαϊκής ατζέντας είχε σήμερα στην Αθήνα ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης με τον Υφυπουργό Εξωτερικών της Γερμανίας Michael Roth.

Όπως αναφέρεται στο δελτίο Τύπου, με φόντο την Ακρόπολη, ο κ. Βαρβιτσιώτης καλωσορίζοντας θερμά τον Γερμανό ομόλογό του, ανέδειξε τη σημασία των διμερών συναντήσεων με φυσική παρουσία και τον χαρακτήρισε ως έναν αφοσιωμένο Ευρωπαίο και αληθινό φίλο της Ελλάδας.

Στις δηλώσεις του, ο Αναπληρωτής Υπουργός έκανε ειδική μνεία στο Σχέδιο Ανάκαμψης της ΕΕ (NextGenerationEU), χαρακτηρίζοντας το ως το μεγαλύτερο ευρωπαϊκό πρότζεκτ. «Μετά την ολοκλήρωση της επικύρωσης των ιδίων πόρων από όλα τα κράτη-μέλη, είμαστε έτοιμοι να υλοποιήσουμε το μεγαλύτερο έργο μας» σημείωσε χαρακτηριστικά. Χαιρέτησε, μάλιστα, τον ρόλο της Γερμανίας για τη δημιουργία του. Αναφερόμενος στη σημασία του Πράσινου Ψηφιακού Πιστοποιητικού, ο κ. Βαρβιτσιώτης είπε πως «θα μας επιτρέψει να ταξιδέψουμε ελεύθερα τους επόμενους μήνες». Επίσης, υπογράμμισε την ετοιμότητα της Ελλάδας να καλωσορίσει τους Γερμανούς φίλους χωρίς καραντίνα, χωρίς κανένα άλλο έγγραφο, αλλά μόνο με το Πράσινο Ψηφιακό Πιστοποιητικό, για να απολαύσουν τις διακοπές τους στην Ελλάδα.

Μιλώντας για το ρόλο της Ελλάδας στις ευρύτερες εξελίξεις στην περιφέρεια της ΕΕ, ο Αναπληρωτής Υπουργός μετέφερε στον κ. Roth και στη Γερμανική πλευρά το ενδιαφέρον της Ελληνικής κυβέρνησης να λάβει μέρος η Ελλάδα στην επικείμενη σύνοδο του Βερολίνου για το ζήτημα της Λιβύης. «Για εμάς, μετά την αποκατάσταση των διπλωματικών σχέσεων με τη Λιβύη, με τις δύο επισκέψεις του πρωθυπουργού και του υπουργού Εξωτερικών στη Λιβύη και μια επίσκεψη του Λίβυου Προέδρου στην Ελλάδα, και με το γεγονός ότι έχουμε δεσμεύσει δυνάμεις στην επιχείρηση «Ειρήνη», είναι σημαντικό να είμαστε παρόντες» ανέφερε χαρακτηριστικά. Πρόσθεσε πως ο κ. Roth άκουσε το ελληνικό αίτημα και δήλωσε βέβαιος ότι θα το διαβιβάσει στο υψηλότερο επίπεδο.

Επιπλέον, αναφορικά με το κρίσιμο ζήτημα του μεταναστευτικού, ο κ. Βαρβιτσιώτης τόνισε την ανάγκη να καλυφθούν οι διαφωνίες μεταξύ των κρατών- μελών της ΕΕ και να καταλήξουν σε ένα νέο Σύμφωνο Ασύλου και Μετανάστευσης που θα αντιμετωπίζει αυτή την κοινή ευρωπαϊκή πρόκληση.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.