Τρία σχήματα περνούν στην επόμενη φάση για το έργο 515 εκατ. ευρώ των νέων ταυτοτήτων

Νίκη Παπάζογλου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τρία σχήματα περνούν στην επόμενη φάση για το έργο 515 εκατ. ευρώ των νέων ταυτοτήτων
Περνούν στην επόμενη φάση του διαγωνισμού ύψους 515 εκατ. ευρώ, για την έκδοση των νέων Δελτίων Ταυτότητας, Διαβατηρίων και εγγράφων ταυτοποίησης του ελληνικού Κράτους.

Τρεις είναι οι κοινοπραξίες που υπέβαλαν προσφορά και περνούν στην επόμενη φάση του διαγωνισμού ύψους 515 εκατ. ευρώ, για την έκδοση των νέων Δελτίων Ταυτότητας, Διαβατηρίων και εγγράφων ταυτοποίησης του ελληνικού Κράτους.

Ειδικότερα, πρόκειται για τις κοινοπραξίες εταιρειών, της γερμανικής Veridos –της οποίας θυγατρική είναι η Veridos Matsoukis– με την Cosmote και την Byte, της γαλλικής Thales με τη Unisystems και την ιαπωνική Toppan και του βελγικού ομίλου Zetes με τη Space Hellas και την ουγγρική εταιρεία Any. Οι κοινοπραξίες αυτές που πληρούν τις τεχνικές προδιαγραφές, περνούν στην επόμενη φάση του διαγωνισμού, ώστε να επιλεγεί η πλέον συμφέρουσα οικονομική προσφορά μιας εξ αυτών.

Να θυμίσουμε ότι από τα πέντε σχήματα που αρχικά είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον για τον διαγωνισμό ενός νέου Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος Εντύπων Ασφαλείας (Ο.Π.Σ.Ε.Α.) έμειναν εκτός οι Idemia – Neurosoft και Inform -IN Groupe-Γαλλικό Εθνικό Τυπογραφείο. Ωστόσο όσοι δεν πέρασαν την αξιολόγηση έχουν τη δυνατότητα προσφυγής κατά της απόφασης μέχρι το βράδυ της Παρασκευής.

Σημειωτέον ότι το έργο αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα που δημοπρατείται αυτήν την περίοδο με διάρκεια 10 συν 5 έτη. Το σχήμα που θα επιλέγει θα αναλάβει την ανάπτυξη των υποδομών πληροφορικής και εκτύπωσης (ύψους περίπου 100 έως 120 εκατ. ευρώ) αλλά και την παροχή της υπηρεσίας (ύψους περίπου 300 εκατ. ευρώ) που αφορά την έκδοση των εγγράφων που θα γίνεται μεν από το ανθρώπινο δυναμικό του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και της ΕΛ.ΑΣ. Ευθύνη του αναδόχου θα είναι και τα αναλώσιμα και η τεχνική υποστήριξη. Στο πλαίσιο μάλιστα του έργου αναμένεται να εκδοθούν 45 εκατ. έγγραφα ασφαλείας.

Τα νέα έγγραφα που θα δημιουργηθούν θα ακολουθούν πλήρως τις σχετικές συστάσεις του ICAO (Διεθνής Οργανισμός Πολιτικής Αεροπορίας) και των Ευρωπαϊκών Κανονισμών. Αποτέλεσμα θα είναι οι νέες ελληνικές ταυτότητες να έχουν τη μορφή πιστωτικής κάρτας, τύπου ID-1 με κοινά χαρακτηριστικά ασφαλείας και θα περιλαμβάνουν Ζώνη Μηχανικής Ανάγνωσης, για αναγνώριση από ειδικά μηχανήματα σάρωσης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider