Επιταχύνει τις προετοιμασίες της η έκθεση DEFEA

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Επιταχύνει τις προετοιμασίες της η έκθεση DEFEA
Στην τελική ευθεία μπαίνουν οι οργανωτικές δράσεις για τη φετινή διεθνή έκθεση DEFEA, που θα διεξαχθεί από τις 13 έως και τις 15 Ιουλίου στο Εκθεσιακό Κέντρο Metropolitan, στο Αεροδρόμιο Αθηνών Ελευθέριος Βενιζέλος.

Στην τελική ευθεία μπαίνουν οι οργανωτικές δράσεις για τη φετινή διεθνή έκθεση DEFEA, που θα διεξαχθεί από τις 13 έως και τις 15 Ιουλίου στο Εκθεσιακό Κέντρο Metropolitan, στο Αεροδρόμιο Αθηνών Ελευθέριος Βενιζέλος.

Η έκθεση διοργανώνεται υπό την αιγίδα και με τη στενή συνεργασία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας και της Γενικής Διεύθυνσης Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων, καθώς και του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας.

Παράλληλα, η DEFEA έχει τη στρατηγική συνεργασία του Συνδέσμου Ελλήνων Κατασκευαστών Πολεμικού Υλικού (ΣΕΚΠΥ) και την υποστήριξη της Ένωσης Ελληνικών Εταιρειών Αεροδιαστημικής Ασφάλειας και Άμυνας (ΕΕΛΕΑΑ).

Η φετινή DEFEA, σύμφωνα με τους διοργανωτές, θα θέσει τις βάσεις για να ανέλθει και πάλι η χώρα μας στη θέση που της αξίζει, δημιουργώντας forum διακρατικών επαφών και διεθνούς συνεργασίας παράλληλα με την προβολή των επιτευγμάτων της παγκόσμιας αμυντικής βιομηχανίας, την τεχνική ενημέρωση και την ανάπτυξη ευνοϊκού περιβάλλοντος για τη συζήτηση συμπράξεων εταιρειών και εργοστασίων.

Εξάλλου, το γεγονός ότι η DEFEA θα λάβει χώρα στην Ανατολική Μεσόγειο παρέχει ιδανική πρόσβαση, όχι μόνο στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ, αλλά στην Ασία, την Αφρική και την Μέση Ανατολή.

Η κομβική θέση της Ελλάδας -ως ενός από τα παλαιότερα μέλη της ΕΕ και του ΝΑΤΟ- δημιουργεί τις προϋποθέσεις στρατηγικών συνεργασιών που ξεπερνούν τα όρια της οικονομίας και της βιομηχανίας.

Σε αυτό το πλαίσιο, τη φετινή διοργάνωση αναμένεται να επισκεφθούν υπουργοί, αρχηγοί Γενικών Επιτελείων αλλά και πλήθος αρμόδιων παραγόντων για τους εξοπλισμούς των χωρών τους.

Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να παραβρεθούν σε συνεδριακές και άλλες εκδηλώσεις που προγραμματίζονται, ώστε να ενημερωθούν και να ανταλλάξουν απόψεις και προτάσεις για σημαντικά αμυντικά ζητήματα.

Η πρώτη διεθνής έκθεση DEFEA πραγματοποιείται σε μια στιγμή κατά την οποία η Ελλάδα έχει εκκινήσει εκ νέου τις εξοπλιστικές προσπάθειες μετά από μία παρατεταμένη απραξία, την οποία επέβαλε η οικονομική κρίση της προηγούμενης δεκαετίας.

Ιδιαίτερη μνεία αξίζει το γεγονός ότι θα υπάρχει ανοικτός χώρος που θα διατεθεί για την παρουσίαση αεροσκαφών.

Ήδη, έχει επιβεβαιωθεί η συμμετοχή 312 βιομηχανιών από 21 χώρες ενώ μέρος θα λάβουν 67 επίσημες στρατιωτικές αντιπροσωπείες.

Αναλυτικά, ο κατάλογος των εκθετών είναι διαθέσιμος στον παρακάτω διαδικτυακό ιστότοπο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.