Νέα «πυρά» Μακρόν κατά Τουρκίας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Νέα «πυρά» Μακρόν κατά Τουρκίας
μακρόν
Ο Γάλλος πρόεδρος ζήτησε επίσης «ευθύνη των εταίρων» στην προσπάθειά τους για την άμυνα.

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν κάλεσε σήμερα για μια μεγαλύτερη «συνοχή» του NATO, επικρίνοντας για άλλη μια φορά την Τουρκία ότι ενεργεί μόνη της σε βάρος των συμμάχων της.

Η προσεχής σύνοδος κορυφής του ΝΑΤΟ που θα διεξαχθεί στις 14 Ιουνίου στις Βρυξέλλες «πρέπει να επιτρέψει να ενισχυθεί η συνοχή στο πλαίσιο της Ατλαντικής συμμαχίας», είπε ο Μακρόν μετά τη συνάντησή του με τον γενικό γραμματέα του οργανισμού Γενς Στόλτενμπεργκ στο Μέγαρο των Ηλυσίων.

«Η αλληλεγγύη μεταξύ συμμάχων δεν είναι απλώς μια λέξη με μεταβλητή γεωμετρία. Σημαίνει καθήκοντα, ευθύνες του ενός προς τον άλλον. Σημαίνει για τον καθέναν από τους συμμάχους ότι δεσμεύεται να σεβαστεί το διεθνές δίκαιο και σαφείς κανόνες συμπεριφοράς», πρόσθεσε ο αρχηγός του γαλλικού κράτους.

«Αυτό προϋποθέτει ότι δεν ακολουθεί εθνικά συμφέροντα που συγκρούονται με τα συμφέροντα ασφαλείας των άλλων συμμάχων, όπως συνέβη μερικές φορές τα τελευταία χρόνια στη Συρία, στην Ανατολική Μεσόγειο, στη Λιβύη, στον Καύκασο ή ακόμη σε όρους διαλειτουργικότητας των οπλικών συστημάτων, κάτι που είναι απολύτως κρίσιμο στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ», υπογράμμισε στοχεύοντας σαφώς την Τουρκία.

Ο Γάλλος πρόεδρος ζήτησε επίσης «ευθύνη των εταίρων» στην προσπάθειά τους για την άμυνα, είτε στον τομέα του προϋπολογισμού είτε επί του πεδίου, κυρίως στη μάχη κατά της τρομοκρατίας.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider