Δικαιώθηκε ο αγώνας του ΙΣΑ για το κοινό ιατρείο διαφορετικών ειδικοτήτων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Δικαιώθηκε ο αγώνας του ΙΣΑ για το κοινό ιατρείο διαφορετικών ειδικοτήτων
Γιώργος Πατούλης
Συμπεριλήφθηκε η σχετική διάταξη σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας τον Ιανουάριο και σήμερα δημοσιεύθηκε η υπουργική απόφαση με έκδοση ΦΕΚ. 

Την ικανοποίησή του γιατί δικαιώθηκε το αίτημά του να δοθεί δυνατότητα, σε γιατρούς διαφορετικών ειδικοτήτων να διατηρούν κοινό ιατρείο εκφράζει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ).

Μέχρι σήμερα τη δυνατότητα αυτή είχαν μόνο γιατροί της ίδιας ειδικότητας. Μετά από προσωπική παρέμβαση του Προέδρου του ΙΣΑ Γιώργου Πατούλη προς τον Υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια και στη σε συνέχεια επιστολών που είχε στείλει ο Σύλλογος επί σειρά ετών για το θέμα, συμπεριλήφθηκε η σχετική διάταξη σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας τον Ιανουάριο και σήμερα δημοσιεύθηκε η υπουργική απόφαση με έκδοση ΦΕΚ.

«Εκφράζουμε την ικανοποίησή μας, καθώς ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας αφουγκράστηκε την αγωνία του ιατρικού κόσμου και υλοποίησε ένα πάγιο αίτημα ΙΣΑ, την παροχή δυνατότητας κυρίως σε νέους ιατρούς να λειτουργούν με συναδέλφους τους άλλης ειδικότητας κοινό ιατρείο, δηλαδή σε κοινό χώρο, αλλά διαφορετικές ώρες, όταν από τις σχετικές διατάξεις δεν απαιτείται ειδικός ή ιδιαίτερος εξοπλισμός.

Η ρύθμιση αυτή δίνει μια σημαντική οικονομική ανάσα στον ιατρικό κόσμο του ιδιωτικού τομέα που αγωνίζεται να επιβιώσει μέσα στην κρίση και ειδικά για στους νέους γιατρούς τους οποίους η πολιτεία οφείλει να στηρίξει», δήλωσε σχολιάζοντας το θέμα ο πρόεδρος του ΙΣΑ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider