Κέρι: Οι κυβερνήσεις από μόνες τους δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν την κλιματική αλλαγή

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κέρι: Οι κυβερνήσεις από μόνες τους δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν την κλιματική αλλαγή
Ο ειδικός απεσταλμένος της αμερικανικής κυβέρνησης εξήρε τις πρωτοβουλίες της ελληνικής κυβέρνησης.

Στην ανάγκη στήριξης των πολιτικών αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής από τον ιδιωτικό τομέα και στην κρισιμότητα της δεκαετίας που διανύουμε ως προς την επιτυχία του εγχειρήματος αναφέρθηκε ο Τζον Κέρι, ειδικός απεσταλμένος του Προέδρου, Τζο Μπάιντεν, για ζητήματα που αφορούν την κλιματική αλλαγή, κατά την παρέμβασή του στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών.
«Μόνο οι κυβερνήσεις δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα», επεσήμανε και κάλεσε τους πολίτες και τον ιδιωτικό τομέα να συμμετάσχουν ενεργά στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Ο κ. Κέρι εκτίμησε ότι ακόμα και αν επιτευχθούν οι στόχοι που έχουν τεθεί δεν θα είναι αρκετό, τονίζοντας την ανάγκη για πιο φιλόδοξους στόχους. «Ό,τι γίνει αυτή τη δεκαετία θα καθορίσει το αν τελικά θα επιτύχουμε το στόχο για αύξηση της παγκόσμιας θερμοκρασίας κατά 1,5 βαθμό Κελσίου», είπε, όπως επισημαίνεται.

Ο ειδικός απεσταλμένος της αμερικανικής κυβέρνησης εξήρε τις πρωτοβουλίες της ελληνικής κυβέρνησης σημειώνοντας ότι «η Ελλάδα ήταν στις πρώτες χώρες που υιοθέτησαν την ευρωπαϊκή ατζέντα για το κλίμα και θέλω να συγχαρώ τον πρωθυπουργό Μητσοτάκη για την απόφαση να επιταχύνει κατά πολλά χρόνια την απαλλαγή από τον άνθρακα». Παράλληλα, αναφέρθηκε στην ακαδημαϊκή έρευνα και, μάλιστα, εξήρε την έρευνα που γίνεται στα ελληνικά πανεπιστήμια και προσέθεσε ότι «η αλλαγή δεν είναι μόνο εφικτή, είναι και μια σπουδαία ευκαιρία και η Ελλάδα το αποδεικνύει αυτό».

Στο ίδιο πνεύμα, τη Δευτέρα, μιλώντας στο ίδιο φόρουμ, ο Αμερικανός πρέσβης Τζέφρι Πάιατ μίλησε για τη νέα αμερικανική διακυβέρνηση Μπάιντεν και τις σχέσεις ΗΠΑ-Ελλάδας.

«Ο Πρόεδρος Μπάιντεν θέλει οι σχέσεις των δύο χωρών να ανέβουν επίπεδο», τόνισε χαρακτηριστικά ο Αμερικανός πρέσβης στην Ελλάδα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider