Διεθνή
10-05-2021 | 18:14

Η Γαλλία προειδοποιεί για «ευρεία κλιμάκωση» της βίας στη Μέση Ανατολή

Newsroom
Μοιράσου το
Η Γαλλία προειδοποιεί για «ευρεία κλιμάκωση» της βίας στη Μέση Ανατολή
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Η Γαλλία προειδοποίησε σήμερα ότι υπάρχει κίνδυνος για «ευρεία κλιμάκωση» της βίας στη Μέση Ανατολή, μετά τις νέες συγκρούσεις μεταξύ Παλαιστίνιων και Ισραηλινών αστυνομικών στην Ανατολική Ιερουσαλήμ και κάλεσε όλες τις πλευρές να επιδείξουν «τη μέγιστη αυτοσυγκράτηση».

Η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών είπε ότι οι ταραχές «ενέχουν τον κίνδυνο μιας ευρείας κλιμάκωσης». «Η Γαλλία καλεί όλους τους εμπλεκόμενους να επιδείξουν τη μέγιστη αυτοσυγκράτηση και να αποφύγουν κάθε πρόκληση ώστε να επιστρέψει η ηρεμία το συντομότερο δυνατόν», πρόσθεσε.

Περισσότεροι από 300 άνθρωποι, στην πλειονότητά τους Παλαιστίνιοι, τραυματίστηκαν στις νέες συγκρούσεις που ξέσπασαν σήμερα στην Πλατεία των Τεμενών μεταξύ αστυνομικών και Παλαιστίνιων πιστών.

Η Γαλλία καταδίκασε επίσης «τις εκτοξεύσεις ρουκετών από τη Λωρίδα της Γάζας που στοχοθέτησαν (τη νύχτα της Κυριακής προς την Δευτέρα) το ισραηλινό έδαφος, κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου». Δήλωσε εξάλλου «ανήσυχη» για την απειλούμενη έξωση Παλαιστίνιων από τα σπίτια τους στη συνοικία Σεΐχ Τζάρα της Ανατολικής Ιερουσαλήμ, προς όφελος Εβραίων εποίκων. Η υπόθεση αυτή επρόκειτο να συζητηθεί σήμερα στο Ανώτατο Δικαστήριο του Ισραήλ, αλλά αναβλήθηκε επ’ αόριστον.

«Όλες οι προβοκατόρικες δηλώσεις και όλες οι εκκλήσεις υπέρ της βίας και του μίσους είναι απαράδεκτες και πρέπει να σταματήσουν αμέσως», επέμεινε η εκπρόσωπος του Κε ντ’ Ορσέ.

Αργότερα σήμερα θα συνεδριάσει το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, κατόπιν αιτήματος της Τυνησίας, για να εξετάσει την κατάσταση που διαμορφώνεται στην Ανατολική Ιερουσαλήμ.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.