Πώς θα κινηθούν σήμερα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς - Απεργιακή συγκέντρωση στο κέντρο της Αθήνας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πώς θα κινηθούν σήμερα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς - Απεργιακή συγκέντρωση στο κέντρο της Αθήνας
Ακινητοποιημένα θα είναι όλη την ημέρα το Μετρό, τα τρόλεϊ και το τραμ, λόγω της 24ωρης απεργίας, ενώ κανονικά θα κινηθούν τα λεωφορεία.

Ακινητοποιημένα θα είναι όλη την ημέρα το Μετρό γραμμές 1 (ΗΣΑΠ) και γραμμή 2&3, τα τρόλεϊ και το τραμ λόγω της 24ωρης απεργίας που έχουν αποφασίσει τα αντίστοιχα σωματεία εργαζομένων. Κανονικά θα κινηθούν τα λεωφορεία.

Με ανακοινώσεις τους, τα σωματεία των εργαζομένων στις συγκοινωνίες καταγγέλλουν την κυβέρνηση «μετά από διάφορα αντεργατικά μέτρα που πάρθηκαν στη διάρκεια της πρωτοφανούς πανδημίας, με μόνιμο ή προσωρινό χαρακτήρα, ετοιμάζεται να προωθήσει μια σειρά ρυθμίσεις για την καταστρατήγηση της 8ωρης εργασίας, την υπονόμευση της απεργίας κα γενικότερα της συνδικαλιστικής δράσης. Τα δικαιώματα και οι κατακτήσεις των εργαζομένων δεν διαπραγματεύονται».

Παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκεται, αυτή την ώρα, στο κέντρο της Αθήνας απεργιακή συγκέντρωση για την εργατική Πρωτομαγιά. Με κεντρικό σύνθημα «Όχι στον εργασιακό Μεσαίωνα, κάτω τα χέρια από το 8ωρο», η ΑΔΕΔΥ, το ΕΚΑ, εργατικά σωματεία και συνδικάτα έχουν συγκεντρωθεί στην Πλατεία Κλαυθμώνος και πρόκειται να κατευθυνθούν μέχρι το Σύνταγμα. Ακόμη, μεταξύ των οργανώσεων και των κομμάτων που βρίσκονται στο συλλαλητήριο είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΜέΡΑ 25.

«Όχι στον εργασιακό Μεσαίωνα. Κάτω τα χέρια από το 8ωρο. Ο εορτασμός της Εργατικής Πρωτομαγιάς αποτελεί τιμή στους αγώνες του εργατικού κινήματος για καλύτερες συνθήκες δουλειάς, άμβλυνση των ανισοτήτων και διεύρυνση των δικαιωμάτων των εργαζομένων» , επισημαίνει, μεταξύ άλλων, η ΑΔΕΔΥ σε ανακοίνωση της.

«Απεργούμε και διαδηλώνουμε ενάντια: Στην κατάργηση του 8ώρου, στις ατομικές συμβάσεις εργασίας, στο άνοιγμα των Κυριακών σε επιπλέον κλάδους, στην μεταφορά των εργατικών διαφορών στον ΟΜΕΔ και την ουσιαστική κατάργηση του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας, στην προσπάθεια περαιτέρω αποδυνάμωσης της απεργίας, στις παρεμβάσεις στο συνδικαλιστικό νόμο (ηλεκτρονική ψηφοφορία, ηλεκτρονικά μητρώα στη διάθεση κυβέρνησης και εργοδοτών)», αναφέρει, μεταξύ άλλων, το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αθήνας σε ανακοίνωσή του.

Συγκέντρωση πραγματοποιείται και στα Προπύλαια από εργατικά σωματεία, καθώς και οργανώσεις και συλλογικότητες της Αριστεράς και του αντιεξουσιαστικού χώρου. Οι διαδηλωτές πρόκειται να κατευθυνθούν μέχρι το Σύνταγμα. Αυτή την ώρα έχει διακοπεί η κυκλοφορία στους δρόμους γύρω από το κέντρο της Αθήνας.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider