Γιατί είναι αισιόδοξος ο Μπιλ Γκέιτς για το τέλος της πανδημίας

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Γιατί είναι αισιόδοξος ο Μπιλ Γκέιτς για το τέλος της πανδημίας
Ο δισεκατομμυριούχος ήταν πολύ ειλικρινής για το πώς ο πλάνητης θα πρέπει να καταπολεμήσει την πανδημία.

«Θα έρθει το τέλος για την πανδημία του κορονοϊού», δήλωσε ο Μπιλ Γκέιτς στο Sky News παραμένοντας αισιόδοξος ότι ο κόσμος θα «επιστρέψει στην κανονικότητα» καθώς γίνονται διαθέσιμα ακόμη περισσότερα εμβόλια.

Ο δισεκατομμυριούχος ήταν πολύ ειλικρινής για το πώς ο πλάνητης θα πρέπει να καταπολεμήσει την πανδημία. «Δεν θα έχουμε εξαλείψει πλήρως την πανδημία του κορονοϊού, αλλά θα μπορέσουμε να μειώσουμε τα επίπεδα μόλύνσεων σε πολύ χαμηλούς αριθμούς μέχρι το τέλος του 2022», δήλωσε ο Γκέιτς.

Ωστόσο, καθώς τα περιστατικά Covid μειώνονται σε ορισμένες πολιτείες των ΗΠΑ και της Βρετανίας, αυξάνονται σε άλλα μέρη του κόσμου. Τη Δευτέρα, η Ινδία ανακοίνωσε 352.991 νέες κρούσματα και 2.812 θανάτους λόγω Covid-19, σηματοδοτώντας το υψηλότερο ημερήσιο αριθμό κρουσμάτων σε ολόκληρο τον πλανήτη, σύμφωνα με το CNN. Άλλες χώρες, όπως η Βραζιλία, η Γερμανία, η Κολομβία και η Τουρκία, έχουν σημειώσει επίσης αύξηση των κρουσμάτων τις τελευταίες εβδομάδες.

Ο Γκέιτς πρόσθεσε ότι δεν εκπλήσσεται που έχει δοθεί προτεραιότητα στις πλούσιες χώρες ως προς το εμβόλιο του κορονοϊού.

«Συνήθως, περνάει μια δεκαετία μεταξύ του όταν ένα εμβόλιο «μπαίνει» στον πλούσιο κόσμο και όταν φτάνει στις φτωχές χώρες», δήλωσε ο Γκέιτς στο Sky News.

«Το γεγονός ότι τώρα εμβολιάζουμε 30χρονους στη Βρετανία και τις ΗΠΑ και δεν έχουυν εμβολιαστεί 60χρόνοι στη Βραζιλία και τη Νότια Αφρική δεν είναι δίκαιο. Αλλά εντός τριών ή τεσσάρων μηνών, τα εμβόλια θα φτάσουν σε όλες τις χώρες που καταγράφουν πολύ σοβαρά επίπεδα μολύνσεων», δήλωσε ο Γκέιτς.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider