Διεθνή
26-04-2021 | 02:00

Κορονοϊός: Η Ουάσινγκτον θα στείλει "αμέσως" ιατρικό εξοπλισμό και συστατικά εμβολίων στην Ινδία

Μοιράσου το
Κορονοϊός: Η Ουάσινγκτον θα στείλει "αμέσως" ιατρικό εξοπλισμό και συστατικά εμβολίων στην Ινδία
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Oι Ηνωμένες Πολιτείες θα στείλουν "αμέσως" συστατικά για την παραγωγή εμβολίων καθώς και ιατρικό εξοπλισμό στην Ινδία που μαστίζεται από μια έξαρση κρουσμάτων κορονοιού, δήλωσε την Κυριακή ο σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του Τζο Μπάιντεν.

"Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν εντοπίσει την προέλευση συγκεκριμένων συστατικών που είναι απαραίτητα για την παραγωγή στην Ινδία εμβολίων κατά της Covid-19, τα οποία θα παραδοθούν αμέσως στην Ινδία", δήλωσε ο Τζέικ Σάλιβαν. Οι εξαγωγές αυτών των συστατικών περιορίζονταν μέχρι τώρα από την αμερικανική κυβέρνηση.

Η Ουάσινγκτον ετοιμάζεται επίσης να στείλει επειγόντως στην Ινδία "φάρμακα, τεστ ταχείας διάγνωσης, αναπνευστήρες και προστατευτικό εξοπλισμό" καθώς και εμπειρογνώμονες των αμερικανικών Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC), συνέχισε ο Σάλιβαν, ο οποίος είχε συνομιλία την Κυριακή με τον Ινδό ομόλογό του.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες εξετάζουν επίσης τη δυνατότητα να στείλουν προμήθειες οξυγόνου, καθώς τα ινδικά νοσοκομεία αντιμετωπίζουν σοβαρή έλλειψη σε αυτόν τον τομέα.

Η κυβέρνηση Μπάιντεν χρηματοδοτεί ήδη "κατά τρόπο ουσιαστικό" τις ικανότητες παραγωγής εμβολίων στην Ινδία, έτσι ώστε η χώρα να είναι σε θέση να παράγει ένα δισεκατομμύριο δόσεις εμβολίων κατά της Covid-19 έως το τέλος του 2022, δήλωσε ο σύμβουλος του Λευκού Οίκου.

Ακριβώς όπως η Ινδία προσέφερε βοήθεια στις Ηνωμένες Πολιτείες όταν τα νοσοκομεία μας κατακλύστηκαν από ασθενείς με Covid-19 κατά την έναρξη της πανδημίας, οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι αποφασισμένες να βοηθήσουν την Ινδία τη στιγμή αυτή που έχει ανάγκη", δήλωσε ο Σάλιβαν.

Η ανακοίνωση αυτή εκδίδεται τη στιγμή που πολλές χώρες και η Ευρωπαϊκή Ένωση δεσμεύτηκαν την Κυριακή να προσφέρουν επείγουσα βοήθεια στην Ινδία, η οποία την Κυριακή κατέγραψε σχεδόν 350.000 κρούσματα και 2.767 επιπλέον θανάτους σε διάστημα 24 ωρών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.