Ελλάδα
23-04-2021 | 19:22

Καραμανλής: Πολύ ικανοποιητική η πρόοδος του οδικού έργου στο τμήμα Θέρμη - Γαλάτιστα

Newsroom
Μοιράσου το
Καραμανλής: Πολύ ικανοποιητική η πρόοδος του οδικού έργου στο τμήμα Θέρμη - Γαλάτιστα
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Το εργοτάξιο του τμήματος Θέρμη - Γαλάτιστα, του οδικού άξονα Θεσσαλονίκη -Πολύγυρος Χαλκιδικής επισκέφθηκε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Αχ. Καραμανλής, μαζί με το Γενικό Γραμματέα Υποδομών Γιώργο Καραγιάννη και αφου διαπίστωσε ότι η πρόοδος του έργου είναι πολύ ικανοποιητική είπε ότι θα συνεχιστεί με εντατικούς ρυθμούς, ώστε να ολοκληρωθεί τους πρώτους μήνες του 2023.

"Η οδική ασφάλεια αποτελεί μία από τις κεντρικές προτεραιότητες που έχουμε θέσει στο Υπουργείο μας. Κι αποτελεί προτεραιότητά μας στην πράξη, όχι απλώς στα λόγια", δήλωσε ο κ. Καραμανλής και συνέχισε:"Γι΄αυτό και έχουμε βάλει μπρος μια σειρά από έργα και παρεμβάσεις σε επιλεγμένα, κρίσιμα σημεία του οδικού δικτύου μας. Γιατί οδική ασφάλεια σημαίνει, πρώτα απ' όλα, καλύτεροι κι ασφαλέστεροι δρόμοι".

"Αυτός ακριβώς είναι και ο κεντρικός στόχος του έργου αναβάθμισης του οδικού δικτύου σε έναν σημαντικό κάθετο άξονα της Εγνατίας Οδού. Εδώ, στο τμήμα Θέρμη-Γαλάτιστα του οδικού άξονα Θεσσαλονίκης-Πολυγύρου", είπε.

Όπως τόνισε, το εν λόγω έργο "περιλαμβάνει μια σειρά από παρεμβάσεις στο υφιστάμενο οδικό δίκτυο, αλλά και τη δημιουργία ενός νέου τμήματος, περίπου 3 χιλιομέτρων. Μαζί κάνουμε και ορισμένες ακόμα επιμέρους παρεμβάσεις, για την αντιμετώπιση προβλημάτων της περιοχής. Είναι άλλο ένα από τα έργα που συναποτελούν το ολοκληρωμένο σχέδιό μας για τη Θεσσαλονίκη και την ευρύτερη περιοχή. Ξεκινήσαμε την υλοποίησή του πριν από περίπου 7-8 μήνες και ήδη, όπως διαπίστωσα και ιδίοις όμμασι, η πρόοδος των εργασιών ιδίως στο τμήμα της νέας χάραξης είναι πολύ ικανοποιητική. Είμαι βέβαιος ότι θα συνεχίσουμε εντατικά ώστε το έργο να ολοκληρωθεί τους πρώτους μήνες του 2023. Συνεχίζουμε, βήμα-βήμα, να κάνουμε το σχέδιό μας πραγματικότητα."

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.