Διεθνή
19-04-2021 | 16:17

Μπουρλά: Επιπλέον 100 εκατ. δόσεις του εμβολίου Pfizer/BioNTech προμηθεύεται η ΕΕ (pics)

Newsroom
Μοιράσου το
Μπουρλά: Επιπλέον 100 εκατ. δόσεις του εμβολίου Pfizer/BioNTech προμηθεύεται η ΕΕ (pics)
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Επιπλέον 100 εκατ. δόσεις του εμβολίου Covid από τις Pfizer/BioNTech προμηθεύεται η Ευρωπαϊκή Ένωση, σύμφωνα με ανακοίνωση του πρόεδρου και διευθύνων σύμβουλου του αμερικανικού φαρμακευτικού κολοσσού Pfizer Άλμπερτ Μπουρλά, μέσω Twitter. 

Σύμφωνα με το σχετικό ρεπορτάζ του Reuters, πρόκειται για ενεργοποίηση της «επιλογής αγοράς» επιπλέον 100 εκατομμυρίων δόσεων, η οποία προβλεπόταν στη συμφωνία αγοράς που υπέγραψε η ΕΕ με τις Pfizer/BioNTech το Φεβρουάριο. Έτσι, ο συνολικός αριθμός των δόσεων που θα παραδοθούν στην ΕΕ αυξάνεται σε 600 εκατομμύρια το 2021.

 Οι Pfizer και BioNTech την περασμένη εβδομάδα συμφώνησαν να επιταχύνουν τις παραδόσεις εμβολίων στην ΕΕ κατά 25% αυτό το τρίμηνο, προωθώντας αποστολή 50 εκατ. δόσεων που είχαν αρχικά προγραμματιστεί για το δ' τρίμηνο.

«Είμαστε υπερήφανοι που διαδραματίζουμε κρίσιμο ρόλο στην κάλυψη της παγκόσμιας ανάγκης για εμβολιασμούς κατά του COVID19 και συνεχίζουμε να παρέχουμε εκατομμύρια δόσεις σε κοινότητες σε όλο τον κόσμο που έχουν πληγεί σημαντικά από την πανδημία. Είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι θα προμηθεύσουμε την Ευρωπαϊκή Επιτροπή με 100 εκατομμύρια πρόσθετες δόσεις του εμβολίου Pfizer-BioNTech για τον COVID19 φέτος, αυξάνοντας τον συνολικό αριθμό δόσεων που θα παραδοθούν στην ΕΕ σε 600 εκατομμύρια» ανέφερε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του αμερικανικού φαρμακευτικού κολοσσού Pfizer Άλμπερτ Μπουρλά.

 

 

 

 

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.