Διεθνή
19-04-2021 | 09:46

Ιαπωνία: Η Οσάκα ζητά να κηρυχθεί κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, μετά το ρεκόρ κρουσμάτων

Newsroom
Μοιράσου το
Ιαπωνία: Η Οσάκα ζητά να κηρυχθεί κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, μετά το ρεκόρ κρουσμάτων
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Ο Χιροφούμι Γιοσιμούρα, ο νομάρχης στην Οσάκα, δήλωσε σήμερα ότι θα ζητήσει από την κυβέρνηση του πρωθυπουργού Γιοσιχίντε Σούγκα να κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης προκειμένου να αναχαιτιστεί το νέο κύμα της πανδημίας του νέου κορονοϊού, καθώς χθες Κυριακή επιβεβαιώθηκαν εργαστηριακά 1.220 κρούσματα του SARS-CoV-2, νέο ρεκόρ.

Η Οσάκα, η τρίτη πολυπληθέστερη νομαρχία του ιαπωνικού αρχιπελάγους, όπως και αρκετές άλλες, βρίσκονται σε κατάσταση «σχεδόν» εκτάκτου ανάγκης, που σημαίνει ότι εφαρμόζουν στοχευμένα μέτρα για να επιβραδύνουν την εξάπλωση του νέου κορονοϊού.

«Θα έπρεπε να βλέπουμε τους καρπούς αυτών των μέτρων τώρα, αλλά αντί γι’ αυτό» καταγράφηκε «ρεκόρ κρουσμάτων», τόνισε ο νομάρχης σε δημοσιογράφους στη διάρκεια δηλώσεων που έκανε ψηφιακά. «Οι υπηρεσίες υγείας είναι σε τρομερή κατάσταση, και αποφασίσαμε πως χρειάζεται να επιβληθεί κατάσταση εκτάκτου ανάγκης», εξήγησε.

Συνολικά, σύμφωνα με τα δεδομένα του υπουργείου Υγείας της χώρας, η Ιαπωνία καταγράφει ως εδώ σχεδόν 9.600 θανάτους εξαιτίας της COVID-19 επί συνόλου περίπου 535.000 κρουσμάτων του SARS-CoV-2.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.