Forbes: 30 under 30 Europe για το 2021 - Ανάμεσα τους 4 Έλληνες

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Forbes: 30 under 30 Europe για το 2021 - Ανάμεσα τους 4 Έλληνες
Στην κατάταξη των 30 Under 30 για την Ευρώπη ξεχωρίζουν άνθρωποι που διακρίθηκαν για την απόδοση τους στην Επιστήμη, την Τεχνολογία, της Επιχειρήσεις, ακόμα και στις Τέχνες. Ανάμεσα τους και 4 Έλληνες!

Για έκτη συνεχόμενη χρονιά το Forbes συγκεντρώνει σε μία κατάταξη 30 διακεκριμένους νέους που δεν έχουν συμπληρώσει ακόμα τα 30 έτη, ανά τομέα και ανά περιοχή. Στην κατάταξη των 30 Under 30 για την Ευρώπη ξεχωρίζουν άνθρωποι που διακρίθηκαν για την απόδοση τους στην Επιστήμη, την Τεχνολογία, της Επιχειρήσεις, ακόμα και στις Τέχνες. Ανάμεσα τους και 4 Έλληνες!

Μάλιστα, η φετινή κατάταξη περιλαμβάνει και μία από τις πλουσιότερες self-made γυναίκες της χρονιάς. Πρόκειται για την Tatyana Balalchuk, ιδρύτρια της εταιρείας Online λιανικού εμπορίου Wildberries.

Ποιοι είναι οι Έλληνες που βρήκαν μια θέση σε αυτή την κατηγορία;

Πρόκειται για τον Γιάννη Ασσαέλ ο οποίος είναι ανώτερος ερευνητής στο Google DeepMind, την Μαριάννα Καψετάκη, η οποία είναι η οποία είναι γιατρός, ερευνήτρια και κλασική πιανίστρια και την Κωνσταντίνα Θεοφανοπούλου η οποία είναι μεταδιδακτορική ερευνήτρια στο πανεπιστήμιο Rockefeller. Οι τρεις Έλληνες διαπρέπουν στην κατηγορία Επιστήμη, ενώ στην κατάταξη βρίσκεται και ένας τέταρτος Έλληνας, ο επιχειρηματίας Γιώργος Καλλίγερος ο οποίος βρίσκεται στην κατηγορία Βιομηχανία.

Forbes Under 30 Europe 2021:

• Η μέση ηλικία είναι τα 27 έτη.

• Το 67% είναι ιδρυτές ή συνιδρυτές.

• Συνολικά έχουν συγκεντρώσει σχεδίν 1 δισ. δολάρια σε χρηματοδοτήσεις.

• Το 1% δεν κατηγοριοποιεί τους εαυτούς τους σε κάποιο φύλο, το 30% είναι γυναίκες και το 60% είναι άνδρες.

• Κύριες βάσεις δραστηριοποίησης (χώρες, σε σειρά): Ηνωμένο Βασίλειο, Γερμανία, Ολλανδία, Σουηδία, Γαλλία, Ελβετία, Ιταλία.

• Κύριες βάσεις δραστηριοποίησης (πόλεις, σε σειρά): Λονδίνο, Βερολίνο, Στοκχόλμη, Παρίσι, Άμστερνταμ, Μόναχο, Κοπενγχάγη

• Το 78% θεωρεί πλεονέκτημα το νεαρό της ηλικίας τους για τον επαγγελματικό τους κλάδο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider