Την άλλη εβδομάδα ξεκινά ο εμβολιασμός για τους 50άρηδες - Από 19 Απριλίου και με Johnson & Johnson

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Την άλλη εβδομάδα ξεκινά ο εμβολιασμός για τους 50άρηδες - Από 19 Απριλίου και με Johnson & Johnson
Την Τετάρτη, 21 Απριλίου ανοίγει η πλατφόρμα για τους 55-59 ετών, ενώ τρεις ημέρες μετά, το Σάββατο, 24 Απριλίου, ανοίγει η πλατφόρμα για τους 50 έως 54 ετών.

Έφτασε η σειρά των 50ρηδων για τον εμβολιασμό καθώς, την Τετάρτη, 21 Απριλίου ανοίγει η πλατφόρμα για τους 55-59 ετών, ενώ τρεις ημέρες μετά, το Σάββατο, 24 Απριλίου, ανοίγει η πλατφόρμα για τους 50 έως 54 ετών.

Θα έχουν προηγηθεί, αυτή την Παρασκευή, 16 Απριλίου, οι ευπαθείς της κατηγορίας Β, όπως ανακοινώθηκε κατά την ενημέρωση στο υπουργείου Υγείας.

Υπενθυμίζεται ότι στην κατηγορία Β ανήκουν πολίτες που πάσχουν από νοσήματα αυξημένου κινδύνου όπως χρόνια καρδιαγγειακή νόσο, σακχαρώδη διαβήτη, νοσογόνο παχυσαρκία, χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια, καρκίνο, HIV, χρόνια νεφρική νόσο, xρόνια ηπατική νόσο, αιμοσφαιρινοπάθειες, διαταραχές σπληνός, χρόνια νευρολογικά νοσήματα, σοβαρή ψυχική νόσο, σοβαρή αναπηρία, γονείς ή φροντιστές παιδιών ηλικίας κάτω των 16 ετών με σοβαρά χρόνια νοσήματα.

Κατά την διάρκεια της ενημέρωσης της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, η πρόεδρος κ. Μαρία Θεοδωρίδου, αφού αναφέρθηκε στην σπανιότητα των περιπτώσεων εμφάνισης θρομβώσεων μετά από εμβολιασμό με το AstraZeneca τόνισε πως η επιτροπή συστήνει την συνέχιση των εμβολιασμών με κάθε διαθέσιμο σκεύασμα και σε κάθε ηλικιακή ομάδα, συμπεριλαμβανομένου του AstraZeneca. Η κ. Θεοδωρίδου τόνισε πως αν κι έχουν ξεκινήσει κλινικές δοκιμές για τον εμβολιασμό παιδιών κάτω των 16 ετών, είναι πολύ νωρίς να μιλάμε ακόμα για εμβολιασμούς σε αυτές τις ηλικίες.

Στην συνέχεια της ενημέρωσης, από τον Γενικό Γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριο Θεμιστοκλέους, διασαφηνίστηκε πως πλέον η ηλικιακή ομάδα των 60-64 ετών που έως τώρα εμβολιαζόταν αποκλειστικά με AstraZeneca, τώρα μέσω της πλατφόρμας μπορούν να εμβολιάζονται και με τα άλλα διαθέσιμα εμβόλια.

Ακολούθως, ο κ. Θεμιστοκλέους είπε πως η Ελλάδα ετοιμάζεται να παραλάβει την Τετάρτη 14 Απριλίου τις πρώτες 33.600 δόσεις από το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson, και οι εμβολιασμοί με το συγκεκριμένο σκεύασμα ξεκινούν την Δευτέρα 19 Απριλίου.

Διαβάστε επίσης:

ΕΕ: Ξεκίνησε η παράδοση 50 εκατομμυρίων δόσεων του εμβολίου Johnson & Johnson

Ποιοι θα πάρουν τέλος της εβδομάδας 900.000 δωρεάν self test – Τον Ιούνιο εμβολιασμός για 40αρηδες

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider