Τουρκία - Δίκη για απόπειρα πραξικοπήματος - Ισόβια σε 4 απόστρατους στρατιωτικούς

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τουρκία - Δίκη για απόπειρα πραξικοπήματος - Ισόβια σε 4 απόστρατους στρατιωτικούς
Τέσσερις απόστρατοι στρατιωτικοί καταδικάστηκαν σε ισόβια για τον ρόλο τους στην απόπειρα πραξικοπήματος του 2016.

Δικαστήριο της Άγκυρας καταδίκασε σήμερα σε ισόβια κάθειρξη τέσσερις απόστρατους στρατιωτικούς για τον ρόλο τους στην απόπειρα στρατιωτικού πραξικοπήματος του 2016 εναντίον του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Οι καταδικασθέντες απόστρατοι περιλαμβάνονται στους 497 κατηγορουμένους, οι οποίοι είχαν άπαντες υπηρετήσει στη διάρκεια της σταδιοδρομίας τους στην προεδρική φρουρά και δικάζονταν σε σχέση με την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος, αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Η δίκη αυτή, που άρχισε τον Οκτώβριο του 2017, είχε 243 ακροαματικές διαδικασίες. Ανάμεσα στους κατηγορούμενους είναι άλλοτε ανώτεροι αξιωματικοί της προεδρικής φρουράς, σημειώνει το τουρκικό κρατικό πρακτορείο Anadolu.

Η Άγκυρα κατηγορεί τον Φετουλά Γκιουλέν, ισλαμιστή ιεροκήρυκα που έχει αυτοεξοριστεί στις ΗΠΑ, ότι ήταν ο εγκέφαλος της απόπειρας πραξικοπήματος και έχουν χαρακτηρίζει το θρησκευτικό του τάγμα τρομοκρατική οργάνωση.

Οι τουρκικές αρχές συνέλαβαν δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους και απομάκρυναν πάνω από 100.000 από τον κρατικό μηχανισμό μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα. Περίπου 21.000 εξ αυτών ανήκαν στις τάξεις των ένοπλων δυνάμεων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider