Διεθνή
06-04-2021 | 12:58

Bloomberg: Μέχρι τέλος Ιουνίου θα έχει εμβολιστεί η πλειοψηφία του πληθυσμού στην ΕΕ

Newsroom
Μοιράσου το
Bloomberg: Μέχρι τέλος Ιουνίου θα έχει εμβολιστεί η πλειοψηφία του πληθυσμού στην ΕΕ
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Μέχρι και το τέλος Ιουνίου θα έχουν λάβει το εμβόλιο κατά της Covid η πλειοψηφία του πληθυσμού στην Ευρωπαϊκή Ένωση, νωρίτερα από ότι προέβλεπαν οι αρχικές εκτιμήσεις, σύμφωνα με πληροφορίες του Bloomberg. 

Συγκεκριμένα, εσωτερικό έγγραφο της ΕΕ αναφέρει πως Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία και Ολλανδία, θα είναι σε θέση να έχουν εμβολιάσει περισσότερους από το 55% του πληθυσμού τους, μέχρι το τέλος Ιουνίου. Ενώ, χώρες όπως η Δανία και η Μάλτα θα έχουν καλύψει το στόχο νωρίτερα. Από την άλλη πλευρά, χώρες όπως η Κροατία, η Βουλγαρία, η Σλοβακία, η Τσεχία και η Αυστρία ίσως χρειαστούν περισσότερο χρόνο. 

Στόχος της ΕΕ είναι η ανοσοποίηση του 70% του ενήλικου πληθυσμού μέχρι και το τέλος του καλοκαιριού, το οποίο σε σχέση με τα δημογραφικά στοιχεία της κάθε χώρας, αντιστοιχεί στο 55-60% του συνολικού πληθυσμού.  Όπως αναφέρεται, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναμένει αύξηση του αριθμού εμβολίων Covid που θα παραλάβει η Ένωση σε περίπου 360 εκατ. δόσεις το β' τρίμηνο του 2021, σε σχέση με τις 100 εκατ. δόσεις του εμβολίου που παρέλαβε τους πρώτους τρεις μήνες του έτους.

Σύμφωνα με το Bloomberg, το έγγραφο έχει ημερομηνία 1 Απριλίου και αναγράφει τον ακριβή αριθμό δόσεων που θα παραλάβει η κάθε κράτος - μέλος της ΕΕ το επόμενο διάστημα. 
 

Φωτογραφία: Getty / Ideal Images

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.