Αντιμέτωπος με πρόταση μομφής ο Ρούτε στην Ολλανδία

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αντιμέτωπος με πρόταση μομφής ο Ρούτε στην Ολλανδία
Ο Ολλανδός πρωθυπουργός αντιμετωπίζει την Πέμπτη ψήφο μομφής στο κοινοβούλιο, που θα μπορούσε να τον καθαιρέσει από την ηγεσία της ευρωπαϊκής χώρας.

Αντιμέτωπος με τη μεγαλύτερη πρόκληση της θητείας του τα τελευταία 11 χρόνια ως πρωθυπουργός της Ολλανδίας βρίσκεται ο Μαρκ Ρούτε, που αντιμετωπίζει την Πέμπτη ψήφο μομφής στο κοινοβούλιο, που θα μπορούσε να τον καθαιρέσει από την ηγεσία της ευρωπαϊκής χώρας.

Ο Ρούτε και το συντηρητικό του κόμμα (VVD) ήταν οι μεγάλοι νικητές των εθνική εκλογών της 17ης Μαρτίου και προσπαθούν τις τελευταίες μέρες να σχηματίσουν κυβέρνηση, με την απόπειρα να «παγώνει» μετά την ψήφο μομφής προς το πρόσωπο του Ρούτε που ζήτησαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Αιτία η εκλογή ο διορισμός ενός πολιτικού από την κυβέρνηση του VVD , για τον οποίο ο ίδιος ο Ρούτε είχε αρχικά αρνηθεί το διορισμό για να διαψευσθεί μετά, όπως φάνηκε από έγγραφα που διαβάστηκαν στην ολλανδική βουλή, μετέδωσε το Reuters.

Ο λόγος για τον Πιέτερ Όμτζιγκτ, μέχρι πρότινος επικριτή του Ρούτε, με έγγραφα που δημοσιεύτηκαν τις περασμένες μέρες να δείχνουν πως ο Ρούτε είχε όντως συζητήσει με μέλη του VVD το «πλασάρισμα» του Όμτζιγκτ στο νέο κυβερνητικό σχήμα που προέκυψε μετά τις εκλογές της 17ης Μαρτίου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider