Η Λαγκάρντ τονίζει την ευελιξία της ΕΚΤ για την κρίση του κορονοϊού

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Λαγκάρντ τονίζει την ευελιξία της ΕΚΤ για την κρίση του κορονοϊού
Η διοικήτρια της ΕΚΤ είπε πως το PEPP θα αξιολογείται κάθε τρίμηνο.

Την πρόθεση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας να διατηρήσει ευελιξία για την αντιμετώπιση των οικονομικών επιπτώσεων του κορονοϊού σημείωσε η διοικήτρια της ΕΚΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, σε δηλώσεις της στην τηλεόραση του Bloomberg.

Αναφερόμενη στο έκτακτο πακέτο αγοράς κρατικής ομολόγων λόγω του κορονοϊού (PEPP), η Γαλλίδα αξιωματούχος είπε πως το πρόγραμμα θα επαναξιολογηθεί και θα κρίνεται κάθε τρίμηνο. «Θα προσαρμόσουμε το PEPP ανάλογα με τις οικονομικές συνθήκες» σημείωσε η κ. Λαγκάρντ, προσθέτοντας ότι η ΕΚΤ δεν πρόκειται να προχωρήσει σε κινήσεις με βραχυπρόθεσμη λογική.

Στη συνέχεια, η επικεφαλής της ευρωτράπεζας είπε πως παραμένει σημαντική αβεβαιότητα στην οικονομία λόγω της κρίσης του κορονοϊού, και ο ρόλος της ΕΚΤ είναι να παρέχει όσο το δυνατό μεγαλύτερη βεβαιότητα γίνεται.

Ακόμα, κ. Λαγκάρντ επανέλαβε τη σημασία του Ταμείου Ανάκαμψης, λέγοντας ότι περιμένει την απορρόφηση των ευρωπαϊκών πόρων από τα κράτη μέλη της ΕΕ από το β' εξάμηνο του 2021.

Επίσης, η ίδια δήλωσε πως η ΕΚΤ θα μείνει προσηλωμένη στη δέσμευσή της να χρησιμοποιήσει όλα τα εργαλεία της σε περίπτωση που οι επενδυτές επιχειρήσουν να αυξήσουν τις αποδόσεις των ομολόγων.

«Μπορούν να μας δοκιμάσουν όσο θέλουν. Έχουμε εξαιρετικά εργαλεία να χρησιμοποιήσουμε αυτή τη στιγμή. Θα τα χρησιμοποιήσουμε όπως χρειάζεται», σημείωσε η κ. Λαγκάρντ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider