Ξεσφίγγει το ζωνάρι η Γερμανία: Σχεδιάζει έκδοση χρέους 70 δισ. ευρώ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ξεσφίγγει το ζωνάρι η Γερμανία: Σχεδιάζει έκδοση χρέους 70 δισ. ευρώ
Η Γερμανία εξετάζει το ενδεχόμενο να εκδώσει επιπλέον χρέος αξίας 70 δισ. ευρώ το τρέχον έτος για να αντιμετωπίσει τις επιπτώσεις από την κρίση του κορονοϊού.

Η Γερμανία εξετάζει το ενδεχόμενο να εκδώσει επιπλέον χρέος αξίας 70 δισ. ευρώ το τρέχον έτος για να αντιμετωπίσει τις επιπτώσεις από την κρίση του κορονοϊού, σημειώνει το Bloomberg, επικαλούμενο ανώνυμη πηγή με γνώση του σχεδίου.

Ο υπουργός Οικονομικών Ολαφ Σολτζ χρειάζεται αυτά τα επιπλέον κεφάλαια επειδή το lockdown της χώρας διαρκεί περισσότερο από όσο αναμενόταν, ανέφερε πηγή, τονίζοντας ότι το ακριβές νούμερο είναι ακόμη υπό συζήτηση. Το συνολικό νέο χρέος της Γερμανίας το τρέχον έτος θα ανέλθει στα 250 δισ. ευρώ, αναφέρει το Der Spiegel, που είχε αποκαλύψει νωρίτερα το σχέδιο δαπανών.

Ο Σολτζ είπε νωρίτερα αυτόν τον μήνα ότι η Γερμανία θα πρέπει να αυξήσει το σχέδιο δαπανών το 2021 για να μπορέσει να αντιμετωπίσει τον αντίκτυπο της κρίσης του κορονοϊού στη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης. «Θα κάνουμε επιπλέον ενέργειες, ναι, αληθεύει, και μπορούμε να το κάνουμε», είπε σε συνέντευξη στην τηλεόραση του Bloomberg.

Το Bloomberg μετέδωσε τον περασμένο μήνα ότι η κυβέρνηση της Μέρκελ εξετάζει το ενδεχόμενο να εκδώσει έως και 50 δισ. ευρώ χρέους προς δαπάνη το 2021.

Η Γερμανία έκτοτε παρέτεινε τους δαπανηρούς περιορισμούς του lockdown εν μέσω των επίμονα υψηλών αριθμών νέων κρουσμάτων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider