Ελλάδα
14-03-2021 | 11:26

Σταματά την απεργία πείνας ο Δ. Κουφοντίνας - Επιβεβαιώνει το Γ.Ν. Λαμίας

Newsroom
Μοιράσου το
Σταματά την απεργία πείνας ο Δ. Κουφοντίνας - Επιβεβαιώνει το Γ.Ν. Λαμίας
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Την σταδιακή έναρξη σίτισης του Δημήτρη Κουφοντίνα κατόπιν επιθυμίας του, γνωστοποιεί το Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας, με σημερινή ανακοίνωση, την οποία υπογράφει ο διοκητής του Ανδρέας Κολοκυθάς.

Συγκεκριμένα στο Δελτίο Τύπου αναφέρεται:

Ο ασθενής κ. Δημήτριος Κουφοντίνας νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του ΓΝ Λαμίας σε σοβαρή κατάσταση από τις 16/02/2021 συνεπεία επιπλοκών που οφείλονται σε παρατεταμένη απεργία πείνας (από 08/01/2021). Το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό της ΜΕΘ συνεχίζοντας την εντατική παρακολούθηση και φροντίδα, πάντα στο πλαίσιο της ιατρικής δεοντολογίας και του σεβασμού των πεποιθήσεων και της βούλησης του ασθενούς, προχώρησε από σήμερα 14/03/2021 κατόπιν επιθυμίας του, στην σταδιακή έναρξη σίτισης και θρεπτικής υποστήριξης του ασθενούς, με στόχο την αναστροφή κατά το δυνατό εγκατεστημένων διαταραχών και αποτροπή περαιτέρω βλαβών στην υγεία του. Η κατάσταση της υγείας του ασθενούς παραμένει σοβαρή.

Ο Διοικητής του Γ.Ν. Λαμίας

Ανδρέας Κολοκυθάς.

 

Νωρίτερα, ο Δ. Κουφοντίνας με τηλεφωνική δήλωση στη συνήγορό του Ι. Κούρτοβικ είχε προαναγγείλει ότι σταματά την απεργία πείνας.

Ακολουθεί η δήλωση:

Η Αλληλεγγύη  είναι η ζωτική συνθήκη που μας ενώνει στους αγώνες.  

Ευχαριστώ τους φίλους και συντρόφους που  στάθηκαν αλληλέγγυοι . Ευχαριστώ όλους  τους προοδευτικούς ανθρώπους  για την συμπαράστασή τους, που δεν ήταν συμπαράσταση  σε ένα πρόσωπο, αλλά σε μια στιγμή αγώνα, απέναντι σε μια απάνθρωπη εξουσία . Αλληλεγγύη και συμπαράσταση που  δείξανε  ότι  υπάρχουν  ζωντανές κοινωνικές δυνάμεις  που αντιστέκονται  στην αυθαιρεσία, τη βία και τον αυταρχισμό.  Κι αυτό αποτελεί μια νέα ελπίδα.

Η  οικογένεια που κυβερνά  απόδειξε πόσο αδίστακτη είναι στον εξευτελισμό των νόμων και του Συντάγματος,  στην διαχείριση της δικαιοσύνης. Τους τα χαρίζω.   Τους κρίνει  ο κόσμος που κατεβαίνει στους δρόμους.  Αυτό που γίνεται εκεί έξω  είναι  πολύ πιο σημαντικό από αυτό για το οποίο ξεκίνησε.  Μπροστά στη δύναμη αυτών των αγώνων,  δηλώνω  απ’ τη μεριά μου ότι με την καρδιά και το μυαλό  είμαι κι εγώ εκεί,  ανάμεσά σας. 

14  Μαρτίου 2021

-------------------

( Η παραπάνω δήλωση  μας δόθηκε  σε τηλεφωνική επικοινωνία, σήμερα,  από τον Δημήτρη Κουφοντίνα,  από την Μονάδα εντατικής θεραπείας του Νοσοκομείου Λαμίας,  όπου νοσηλεύεται κρατούμενος.)

14/3/2021
Η Συνήγορος 
Ιωάννα Κούρτοβικ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.