Ελλάδα
12-03-2021 | 21:36

Κέρκυρα: Κατασβήστηκε πλήρως η πυρκαγιά που ξέσπασε στο κρουαζιερόπλοιο MSC Lirica

Newsroom
Μοιράσου το
Κέρκυρα: Κατασβήστηκε πλήρως η πυρκαγιά που ξέσπασε στο κρουαζιερόπλοιο MSC Lirica
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Κατασβήστηκε πλήρως η πυρκαγιά που ξέσπασε στο κρουαζιερόπλοιο MSC Lirica, που βρίσκεται δεμένο στο πλαίσιο lay up, χειμερινής διακοπής, στο λιμάνι του Οργανισμού Λιμένος Κέρκυρας από τις 30 Ιανουαρίου.

Η φωτιά ξεκίνησε γύρω στις 3.30 το μεσημέρι, στην εξωτερική δεξιά πλευρά του πλοίου και γρήγορα τύλιξε στις φλόγες λέμβους του πλοίου. Παρότι οι φλόγες «έγλυφαν» τις καμπίνες του πλοίου, εντούτοις οι πυροσβέστες κατάφεραν έγκαιρα να την περιορίσουν και να μην την αφήσουν να επεκταθεί στο εσωτερικό του.

«Ήταν μια πολύ δύσκολη πυρκαγιά σε ένα πλοίο. Το προσωπικό της πυροσβεστικής υπηρεσίας Κέρκυρας, με μία σύνθετη κατάσβεση, δηλαδή και με ομάδες πάνω στο σκάφος και με οχηματαγωγά με ρυμουλκά πλοία κατάφεραν να περιορίσουν την πυρκαγιά εξωτερικά και να μη μπει μέσα στους χώρους του σκάφους του κρουαζιερόπλοιου» ανέφερε ο Δημήτριος Κοντογιάννης, Υποστράτηγος Πυροσβεστικού Σώματος -Συντονιστής Ηπείρου Δυτικής Μακεδονίας και νήσων.

Συνολικά για την κατάσβεση της πυρκαγιάς στο κρουαζιερόπλοιο συμμετείχαν οκτώ υδροφόρα οχήματα με 28 πυροσβέστες, ενώ προκειμένου να εξασφαλιστεί η κατάσβεσή της συνέδραμαν από την Ήπειρο πέντε οχήματα με δέκα άνδρες της πυροσβεστικής που έφτασαν εγκαίρως με το πλοίο της γραμμής Ηγουμενίτσα - Κέρκυρα. Ενεργά συνέδραμαν οι άνδρες του Λιμεναρχείου Κέρκυρας, η Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας και του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας ,καθώς και το πλήρωμα του κρουαζιερόπλοιου. Για λόγους ασφαλείας, σε επιφυλακή θα μείνουν σήμερα πάνω στο πλοίο άνδρες της πυροσβεστικής, ενώ το λιμεναρχείο Κέρκυρας τοποθέτησε προληπτικά γύρω από το πλοίο πλωτήρες προστασίας θαλασσίου περιβάλλοντος.

Φως στα αίτια της πυρκαγιάς αναμένεται να δώσουν οι προανακριτικές διαδικασίες που θα διεξαχθούν.

Από την πυρκαγιά δεν κινδύνεψαν ανθρώπινες ζωές, ενώ ένας πυροσβέστης μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας προληπτικά, γιατί αντιμετώπισε αναπνευστικά προβλήματα από τους καπνούς.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.