Οι πρώτες επαφές ΗΠΑ - Κίνας σε επίπεδο κορυφής υπό την προεδρία Μπάιντεν

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Οι πρώτες επαφές ΗΠΑ - Κίνας σε επίπεδο κορυφής υπό την προεδρία Μπάιντεν
Την πρώτη του επαφή με Κινέζους αξιωματούχους από τη στιγμή που ανέλαβε την ηγεσία του υπουργείου Εξωτερικών στις ΗΠΑ θα έχει το διήμερο 18 και 19 Μαρτίου ο Άντονι Μπλίνκεν.

Την πρώτη του επαφή με Κινέζους αξιωματούχους από τη στιγμή που ανέλαβε την ηγεσία του υπουργείου Εξωτερικών στις ΗΠΑ θα έχει το διήμερο 18 και 19 Μαρτίου ο Άντονι Μπλίνκεν στην Αλάσκα, ξεκινώντας σε επίπεδο κορυφής τις συζητήσεις για τις αμερικανοσινικές σχέσεις επί της προεδρίας του Τζο Μπάιντεν.

Όπως είπε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Τζένι Πσάκι, οι επαφές με την κινεζική πλευρά έχουν οριστεί μετά από τις επισκέψεις που θα έχει ο Αμερικανός ΥΠΕΞ σε Ιαπωνία και Νότια Κορέα και κατά τη διάρκεια των συζητήσεων στο Άνκορατζ της Αλάσκα ο Μπλίνκεν θα θέσει τις επιδιώξεις της νέας αμερικανικής ηγεσίας προς το Πεκίνο.

Πέρα από τον Μπλίνκεν, στην αμερικανική αντιπροσωπεία θα συμμετέχουν ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του προέδρου Μπάιντεν, Τζέικ Σάλιβαν, ενώ από την πλευρά των Κινέζων θα είναι παρόντες ο επικεφαλής Εξωτερικών Υποθέσεων του ΚΚ Κίνας και συνεργάτης του προέδρου Σι Τζινπίνγκ, Γιανκ Γιετσί, και ο σύμβουλος του Κινέζου προέδρου για θέματα εξωτερικής πολιτικής, Γουάνκ Γι.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider