Ειδήσεις
10-03-2021 | 16:05

Ένας ιστορικός τόμος για την Εθνεγερσία του 1821: Το «Κριτικό Λεξικό» του εκδοτικού οίκου “Harvard University Press”

Newsroom
Μοιράσου το
Ένας ιστορικός τόμος για την Εθνεγερσία του 1821: Το «Κριτικό Λεξικό» του εκδοτικού οίκου “Harvard University Press”
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Την 25η Μαρτίου 2021 θα κυκλοφορήσει επισήμως – ήδη είναι έτοιμος τυπογραφικώς – ένας ιστορικός, εμβληματικός, τόμος για την Επανάσταση του 1821 από τον εκδοτικό οίκο “Harvard University Press”.  Αξίζει να σημειωθεί ότι ο τόμος αυτός εκδίδεται κατά το πρότυπο του αντίστοιχου τόμου για την Γαλλική Επανάσταση του 1789, ο οποίος κυκλοφόρησε από τον ίδιο εκδοτικό οίκο το 1989, για τα 200 χρόνια της Γαλλικής Επανάστασης.

Πρόκειται για έναν τόμο 800 σελίδων, ο οποίος περιέχει 46 δοκίμια 39 συγγραφέων-ερευνητών, διεθνούς κύρους, με τίτλο “The Greek Revolution. A Critical Dictionary”.  Τον τόμο προλογίζει, με εκτενές κείμενο για το νόημα της Εθνεγερσίας του 1821, ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας και Επίτιμος Καθηγητής της Νομικής Σχολής του ΕΚΠΑ  Προκόπης Παυλόπουλος, ενώ την όλη επιμέλειά του είχαν οι Ομότιμοι Καθηγητές του Πανεπιστημίου Αθηνών Πασχάλης Κιτρομηλίδης και Κωνσταντίνος Τσουκαλάς.

Ας σημειωθεί, ότι ώς το τέλος του 2021 το «Κριτικό Λεξικό» για την Επανάσταση του 1821 θα εκδοθεί και στα ελληνικά, σε συνεργασία του οίκου «Harvard University Press»  και των «Πανεπιστημιακών Εκδόσεων Κρήτης».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.