Διεθνή
26-02-2021 | 10:13

Τουρκία: Κόντρα Ερντογάν - Ιμάμογλου για τη γέφυρα των 11 δισ. δολαρίων

Newsroom
Μοιράσου το
Τουρκία: Κόντρα Ερντογάν - Ιμάμογλου για τη γέφυρα των 11 δισ. δολαρίων

Ανεβαίνουν οι τόνοι της κόντρας μεταξύ του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και του δημάρχου Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου για την οικονομία, με αφορμή την υπόσχεση Ερντογάν για τη νέα διώρυγα της Κωνσταντινούπολης.

Πρόκειται για ένα έργο που κοστίζει τουλάχιστον 11 δισ. δολάρια και για το οποίο ο δήμαρχος Κωνσταντινούπολης έχει εκφράσει την αντίθεσή του τόσο για οικονομικούς όσο και οικολογικούς λόγους εδώ και πολύ καιρό, σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΙ.

Από την πλευρά του, ο Τούρκος πρόεδρος επιμένει και λέει ότι «με γινάτι, με πείσμα θα κάνουμε αυτό το έργο κι ας λένε όχι». «Ολοκληρώθηκαν όλες οι τεχνικές μελέτες της διώρυγας της Κωνσταντινούπολης, θα την κατασκευάσουμε με πείσμα. Ο σημερινός δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης δεν καταλαβαίνει από τέτοιες δουλειές», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Ερντογάν.

Ο Ιμάμογλου απαντά ότι η ατζέντα της κυβέρνησης πρέπει να εστιάσει στη φτώχεια και την ανεργία και σημειώνει ότι δε θέλει να μιλάει με ανθρώπους που κάνουν τις ίδιες ομιλίες κάθε πέντε χρόνια. 

«Είναι μια προσπάθεια αλλαγής της ατζέντας. Δε γίνεται οτιδήποτε με πείσμα. Δεν απορώ, καθώς και δεν περιμένω κάτι από μια λογική που επαναλαμβάνει τις ίδιες ομιλίες που έχει κάνει πριν από 5 χρόνια. Δε θα παρασυρθώ», επισημαίνει ο δήμαρχος Κωνσταντινούπολης. 

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.