Εισαγγελική έρευνα για εμπλοκή ΜΚΟ στην υπόθεση Λιγνάδη - Διαψεύδουν ActionAid και SolidarityNow

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Εισαγγελική έρευνα για εμπλοκή ΜΚΟ στην υπόθεση Λιγνάδη - Διαψεύδουν ActionAid και SolidarityNow
Αυτεπάγγελτη προκαταρκτική εξέταση διέταξε η Εισαγγελία Πρωτοδικών.

Αυτεπάγγελτη προκαταρκτική εξέταση διέταξε η Εισαγγελία Πρωτοδικών για καταγγελλόμενα περιστατικά σε βάρος ασυνόδευτων ανηλίκων κατά την περίοδο 2017-2018. Αντικείμενο της έρευνας θα είναι τα δημοσιεύματα και οι πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες ανήλικα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα προωθούνταν από ΜΚΟ για θεατρικά μαθήματα στον Δημήτρη Λιγνάδη.

Εντωμεταξύ, η ActionAid με ανακοίνωση της αρνείται οποαιδήποτε εμπλοκή:

«Δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα» δημοσιεύματα που συνδέουν την ActionAid με υπόθεση σεξουαλικής εκμετάλλευσης ανήλικων προσφύγων, όπως αναφέρεται.

«Η ActionAid δεν λειτουργεί και δεν έχει λειτουργήσει ποτέ δομές ανήλικων προσφύγων, δεν έχει υλοποιήσει προγράμματα για ασυνόδευτα παιδιά και δεν έχει συνεργαστεί ποτέ με τα καταγγελλόμενα πρόσωπα», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

«Τα προγράμματα και οι υπηρεσίες της ActionAid υλοποιούνται αποκλειστικά από προσωπικό και συνεργάτες της οργάνωσης, οι οποίοι δεσμεύονται να τηρούν αυστηρά την πολιτική προστασίας των παιδιών και την πολιτική προστασίας κατά της σεξουαλικής εκμετάλλευσης και κακοποίησης» επισημαίνεται.

Το Σάββατο, σε αντίστοιχη διάψευση σχετικών φημών είχε προχωρήσει με δελτίο Τύπου και η SolidarityNow, τονίζοντας: «Το SolidarityNow δηλώνει κατηγορηματικά ότι ουδέποτε είχε εμπλοκή με τον χώρο του θεάτρου, του θεατρικού παιχνιδιού ή με δραστηριότητες στις οποίες συμμετείχε ο κ. Λιγνάδης».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider