«Εντοπίσαμε σήματα σε δύο σημεία, μπορεί να πρόκειται για το μαύρο κουτί, θα ερευνήσουμε», είπε ο ο Μπαγκούς Πουρουχίτο, επικεφαλής της υπηρεσίας έρευνας και διάσωσης της ασιατικής χώρας σε δημοσιογράφους πάνω σε πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού που συμμετέχει στην επιχείρηση έρευνας.

Νωρίτερα, συντρίμμια και ανθρώπινα υπολείμματα βρέθηκαν στην περιοχή ανοικτά της Ινδονησίας όπως ανακοίνωσε η ινδονησιακή αστυνομία.

Πλοία έρευνας και διάσωσης, σκάφη του Πολεμικού Ναυτικού, ελικόπτερα και δύτες αναπτύχθηκαν νωρίτερα το πρωί στον τόπο όπου πιστεύεται ότι έγινε η συντριβή του αεροσκάφους, ο οποίος προσδιορίστηκε τη νύχτα.

Τα ευρήματα μεταφέρονται στο κυριότερο λιμάνι της Τζακάρτας, όπου έχει στηθεί επιχειρησιακό κέντρο.

Το αεροπλάνο φέρεται ότι κατέπεσε στη θάλασσα, στα ανοιχτά της Τζακάρτα, στην αποκαλούμενη περιοχή «των χιλίων νησιών».

Ο υπουργός Μεταφορών της Ινδονησίας Μπούντι Κάρια, σε συνέντευξη Τύπου που συγκάλεσε, είπε ότι στο αεροπλάνο επέβαιναν συνολικά 62 άνθρωποι, εκ των οποίων οι 50 ήταν επιβάτες και οι υπόλοιποι 12 πλήρωμα. Μεταξύ των επιβατών ήταν και 10 παιδιά. Νωρίτερα, άλλος αξιωματούχος ανέφερε ότι οι επιβάτες ήταν 56 και το πλήρωμα εξαμελές.

Sriwijaya Air: Το αεροσκάφος ήταν σε καλή κατάσταση

Το Μπόινγκ της Sriwijaya Air που κατέπεσε σήμερα, λίγα λεπτά μετά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο της Τζακάρτα, ήταν σε καλή κατάσταση, υποστήριξε μιλώντας σε δημοσιογράφους ο διευθύνων σύμβουλος της αεροπορικής εταιρείας, Τζέφερσον Ίρβιν Τζαουβένα.

Σύμφωνα με την πηγή αυτή, η πτήση καθυστέρησε για 30 λεπτά, λόγω της σφοδρής βροχόπτωσης στην περιοχή της ινδονησιακής πρωτεύουσας.

Οι αρχές της Ινδονησίας καθόρισαν τις συντεταγμένες του αεροσκάφους και σκάφη έχουν αναπτυχθεί στην περιοχή όπου κατέπεσε.

Το ελληνικό ΥΠΕΞ εκφράζει τη θλίψη του

«Εκφράζουμε βαθιά θλίψη για την τραγική είδηση της συντριβής του αεροσκάφους της Sriwijaya Air κοντά στην Τζακάρτα», αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών σε ανάρτησή του στο twitter για τραγικό γεγονός.

«Οι σκέψεις μας είναι με τις οικογένειες που έχασαν οικείους τους. Εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στον λαό και την κυβέρνησή της Ινδονησίας».