Μακρόν: Χωρίς καθυστερήσεις οι εμβολιασμοί στη Γαλλία

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μακρόν: Χωρίς καθυστερήσεις οι εμβολιασμοί στη Γαλλία

Σχετικά ήρεμα κύλησε στη Γαλλία τα τελευταίο τετραήμερο από την παραμονή της Πρωτοχρονιάς μέχρι το Σαββατοκύριακο. Εξαίρεση στον κανόνα ήταν μερικά παράνομα πάρτι στην αλλαγή του χρόνου με το μεγαλύτερο να συγκεντρώνει μέχρι και 2.000 άτομα στη Βρετάνη. Στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του ο πρόεδρος Μακρόν προσπάθησε να στείλει μήνυμα ελπίδας και αισιοδοξίας για το 2021: «Αντέξαμε ως έθνος τη χρονιά που πέρασε χάρη στην ενότητα. Υπό αυτή την προϋπόθεση μπορούμε να καταφέρουμε ό,τι επιθυμούμε το 2021».

Αντί να εμφανιστεί, όπως τις περασμένες χρονιές, ως ο μεγάλος μεταρρυθμιστής, ο οποίος απαριθμεί τις μεγάλες προκλήσεις για τους Γάλλους τη νέα χρονιά, ο πρόεδρος Μακρόν αφιέρωσε το μεγαλύτερο μέρος του τηλεοπτικού του διαγγέλματος για να ευχαριστήσει όλους εκείνους που συνέβαλαν έτσι ώστε η χώρα να αντιμετωπίσει την πανδημία και τις τρομοκρατικές επιθέσεις, σύμφωνα με τη DW.

Από Δευτέρα εμβολιάζονται και οι νοσηλευτές άνω των 50

Ο γάλλος πρόεδρος αναφέρθηκε στις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης, αλλά και επιστημόνων ότι οι εμβολιασμοί κατά του κορωνοϊού στη χώρα καθυστερούν. Δεσμεύθηκε ότι δεν θα επιτρέψει οποιαδήποτε καθυστέρηση και τόνισε: «Όποιος Γάλλος το επιθυμεί θα έχει τη δυνατότητα να εμβολιαστεί». Λίγο πριν κλείσει η χρονιά ο υπουργός Υγείας Ολιβιέ Βεράν ανακοίνωσε ότι από αύριο, Δευτέρα, εκτός από τους υπερήλικες ξεκινά ο εμβολιασμός νοσηλευτών άνω των 50 ετών.

Εν συντομία ο Μακρόν αναφέρθηκε στο μήνυμά του στη διαχείριση των επιπτώσεων του Brexit υπογραμμίζοντας τη σημασία μιας ενωμένης Ευρώπης, στην οποία η Γαλλία διαδραματίζει, όπως τόνισε, πρωτεύοντα ρόλο: «Καταφέραμε να πείσουμε τη Γερμανία και άλλες χώρες-μέλη για την αναγκαιότητα ενός καθοριστικού και εκτενούς προγράμματος ανάκαμψης της οικονομίας».

Η κριτική της αντιπολίτευσης στα λεγόμενα Μακρόν δεν άργησε. Καμία συγκεκριμένη ανακοίνωση δεν έκανε ο πρόεδρος, ο οποίος έχει χάσει την επαφή με την καθημερινότητα των Γάλλων, δήλωσαν στελέχη της αντιπολίτευσης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider