Ιταλία: Ο Κόντε προειδοποιεί για πιο αυστηρά περιοριστικά μέτρα μέσα στις γιορτές

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Ιταλία: Ο Κόντε προειδοποιεί για πιο αυστηρά περιοριστικά μέτρα μέσα στις γιορτές
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Να αποφύγει ένα τρίτο καταστροφικό κύμα του κορονοϊού προσπαθεί η Ιταλία με τον Ιταλό πρωθυπουργό Τζουζέπε Κόντε να προειδοποιεί για την επιβολή νέων, ακόμα πιο αυστηρών περιοριστικών μέτρων μέσα στην εορταστική περίοδο.

«Χρειάζονται τώρα νέοι περιορισμοί... πρέπει να αποφύγουμε με κάθε κόστος ένα τρίτο κύμα, επειδή αυτό θα είναι καταστροφικό και από την άποψη των ανθρώπινων απωλειών», δήλωσε ο Τζουζέπε Κόντε στην εφημερίδα La Stampa.

Ο κυβερνητικός συνασπισμός του Κόντε εξετάζει το ενδεχόμενο να λάβει πιο αυστηρά μέτρα για τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, αφού πλήθη συνέρρευσαν στο κέντρο της πόλης το σαββατοκύριακο, αφού η Ρώμη χαλάρωσε μερικούς από τους περιορισμούς που είχαν επιβληθεί τον περασμένο μήνα.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η Ιταλία είναι η ευρωπαϊκή χώρα με τον χειρότερο απολογισμό θανάτων, καθώς περισσότεροι από 65.000 άνθρωποι έχουν πεθάνει εκεί από τον Φεβρουάριο που ξέσπασε η πανδημία.

Ο Τζουζέπε Κόντε δήλωσε πως η εκστρατεία του εμβολιασμού θα πρέπει να καλύψει περίπου 10 έως 15 εκατομμύρια ανθρώπους για να έχει «αποτελεσματικό αντίκτυπο στην ανοσία» και πως αυτός ο στόχος θα έχει επιτευχθεί μέχρι το τέλος της άνοιξης ή το αργότερο πριν από το καλοκαίρι.

Διαβάστε επίσης:

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Έκτακτο επίδομα παιδιού: Όλα τα «κλειδιά» για την πληρωμή των 150 ευρώ - Γιατί θα πρέπει να αποκτήσουν ΑΦΜ τα νεογέννητα

Πλάτη με... μέτρο στην ακρίβεια - «Ευλογημένοι» μισθοί - Ποιος φλερτάρει τον Κυριάκο

Τα 5,33 ευρώ ανά κιλό λαγοκέφαλου είναι περιβαλλοντικό μέτρο ή επίδομα σε ψαράδες;

Φόρτωση BOLM...

reader insiderinsiderinsiderinsiderinsider