Εκλογές ΗΠΑ: Πώς προετοιμάζονται για τη «νίκη» του Τζο Μπάιντεν οι πλούσιοι Αμερικανοί

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Εκλογές ΗΠΑ: Πώς προετοιμάζονται για τη «νίκη» του Τζο Μπάιντεν οι πλούσιοι Αμερικανοί
Το φορολογικό πλάνο που προωθεί ο Μπάιντεν θα αυξήσει τόσο το φόρο που θα κληθούν να πληρώσουν οι πλουσιότεροι άνθρωποι στις ΗΠΑ, επί του συνόλου της περιουσίας τους, όσο και τους φόρους για μια σειρά συναλλαγών. 

Το φορολογικό πλάνο που προωθούν προεκλογικά οι Δημοκρατικοί, ενόψει των προεδρικών εκλογών της 3ης Νοεμβρίου στις ΗΠΑ, βάζει στο «στόχαστρο» το 1% των πλουσιότερων ανθρώπων στη χώρα.

Συγκεκριμένα, το φορολογικό πλάνο που προωθεί ο Μπάιντεν - το οποίο φυσικά δεν είναι σίγουρο ότι θα εφαρμοστεί ακόμα και αν κερδίσει ο υποψήφιος των Δημοκρατικών στις εκλογές - θα αυξήσει τόσο το φόρο που θα κληθούν να πληρώσουν οι πλουσιότεροι άνθρωποι στις ΗΠΑ, επί του συνόλου της περιουσίας τους, όσο και τους φόρους για μια σειρά συναλλαγών.

Για αυτό το λόγο, οι πλουσιότεροι μεταξύ των πλουσίων στις ΗΠΑ βρίσκονται σε «συναγερμό» και προετοιμάζονται οικονομικά για μια πιθανή νίκη του Τζο Μπάιντεν, ώστε να αποφύγουν την επιβάρυνση στις μελλοντικές τους οικονομικές συναλλαγές.

Σύμφωνα με το Marketwatch, υπάρχουν τρεις τρόποι με τους οποίους προετοιμάζεται η... ελίτ του 1% των πλουσίων στις ΗΠΑ, ενόψει των αμερικανικών εκλογών:

Το σημαντικότερο ίσως σημείο από το οποίο θέλουν να «προστατευθούν» οι πλουσιότεροι πολίτες στις ΗΠΑ είναι από την εφαρμογή των νόμων που υπάρχουν ήδη, καθώς μπορεί να κλείσουν τα «παράθυρα» μέσα από τα οποία κατάφερναν να... ξεγλιστρήσουν. 

Σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία, όπως μεταδίδει το Marketwatch, το 2019 ο κυβερνητικός οργανισμός Internal Revenue Service (IRS) έλεγξε λιγότερο από το 0,5% επιστροφών φόρου, δηλαδή περίπου 770.000 υποθέσεις.

Όπως υποστηρίζει ο σύμβουλος του Μπάιντεν, Λόρενς Σάμερς, αν ο IRS πραγματοποιούσε ακόμα και 0,5% περισσότερους ελέγχους - ειδικά μεταξύ του πλουσιότερου πληθυσμού - θα μπορούσε να «φέρει» στα κρατικά ταμεία περισσότερα από 535 δισ. δολάρια. 

 

Διαβάστε επίσης:

Ο Μπάιντεν δεν προτείνει «φόρο πλούτου» για τους πλουσιότερους πολίτες της χώρας, όμως θέλει να επαναφέρει τον φορολογικό συντελεστή για όσους κερδίζουν τουλάχιστον 1 εκατ. δολάρια το χρόνο στο 39,6%.

Επίσης, προωθεί την αύξηση της συνεισφοράς τους στην Κοινωνική Ασφάλιση. Αυτή τη στιγμή στις ΗΠΑ, εργαζόμενοι και εργοδότες καλύπτουν συνδυαστικά το 12,4% φόρου ασφάλισης, μετά τα πρώτα 137.000 δολάρια της μισθοδοσίας. Στο πλάνο του Μπάιντεν το ποσοστό του φόρου παραμένει ίδιο, όμως η φορολόγηση ξεκινά από τις 400.000 δολάρια και μετά, ενώ φόροι από το 1% των πλουσιότερων των ΗΠΑ θα ανακατευθύνεται στην ασφάλιση των ασθενέστερων οικονομικά. 

Σύμφωνα με το Marketwatch, οι Αμερικανοί πολίτες θα λάβουν συνολικά περί τα 765 δισ. δολάρια, από κληρονομιές, δωρεές και μεταβιβάσεις, μέσα στο 2020, από τα οποία μόνο το 2%, δηλαδή περίπου 16 δισ. δολάρια θα «πάνε» σε φόρους. 

Σε περίπτωση νίκης του Μπάιντεν και εφαρμογής του φορολογικού πλάνου που προωθούν οι Δημοκρατικοί, αυτό το ποσοστό θα ανέβει σημαντικά. Συγκεκριμένα, πρόκειται για μία αλλαγή που επηρεάζει κυρίως τους κληρονόμους, με αποτέλεσμα πολλοί να είναι αυτοί που βιάζονται να κάνουν μεταβιβάσεις και πωλήσεις ακινήτων πριν το τέλος της χρονιάς. 

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

11:37

Κίνα: Σταθερή ανάπτυξη ο τομέας ηλεκτρονικού εμπορίου το πρώτο τετράμηνο του 2026

11:31

Η bwin κάνει πραγματικότητα ένα όραμα της Αμυμώνης

11:24

Γεραπετρίτης: «Να αρθρώσουμε μία ενιαία, ισχυρή φωνή κατά οποιουδήποτε αναθεωρητισμού»

11:11

Κλίμα: Οι παγκόσμιες θερμοκρασίες θα φτάσουν σε σχεδόν ιστορικά υψηλά επίπεδα τα επόμενα πέντε χρόνια

11:10

Η Βραζιλία οδεύει προς θέσπιση διήμερης ξεκούρασης και λιγότερων ωρών εργασίας

11:04

Καραμούζης: Η Εθνική ως «Τράπεζα της Ενέργειας» στην πρώτη γραμμή της ενεργειακής μετάβασης

10:58

Αρνητικά πρόσημα στις ευρωαγορές

10:56

Ευελιξία πληρωμών με τις υπηρεσίες της tbi bank προσφέρει το e-shop.gr

10:54

Πιερρακάκης για Τσίπρα: «Όταν θες να ανεβάσεις ένα νέο έργο, πρέπει να αλλάζεις και σενάριο»

10:48

Alpha Bank: Στα 20,20 ευρώ/μετοχή το τίμημα για εξαγορά της Alpha Trust

10:46

Το Πεκίνο χαιρετίζει την κουβανική αντίσταση στις αμερικανικές πιέσεις

10:43

Νέο βήμα για την έρευνα υδρογονανθράκων στην Ελλάδα: Συμμετοχή Chevron στο Block 10

10:39

Έρευνα σε βάρος της συγγραφέα που είχε κατηγορήσει τον Τραμπ για σεξουαλική επίθεση

10:37

Ο Τραμπ απείλησε να «ανατινάξει το Ομάν» - Μάλλον το μπέρδεψε με το Ιράν

10:37

Ακόμη δυο νεκροί σε αεροπορικό πλήγμα των ΗΠΑ εναντίον πλεούμενου στον Ειρηνικό που φέρεται να μετέφερε ναρκωτικά

10:36

Πανελλήνιες: Πώς μπορούν οι γονείς να στηρίξουν τα παιδιά τους

10:33

«Πράσινο φως» για την κατασκευή νέου λιμανιού στην Κάλυμνο

10:29

Αρχίζει η άτυπη συνάντηση των ΥΠΕΞ της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη Λεμεσό

10:24

Ο κλάδος των Logistics συνεισφέρει με 10,8% στο ΑΕΠ και 5,75% στην ΑΠΑ

10:22

Επιδημία Έμπολα: Πάνω από 1.000 ύποπτα κρούσματα στη ΛΔ Κονγκό, η Ουγκάντα κλείνει τα σύνορα

10:18

Snowflake: Ισχυρό guidance και συμφωνία 6 δισ. δολαρίων με Amazon - Άλμα 36% της μετοχής

10:15

Έξαρση γαστρεντερίτιδας στο νοσοκομείο «Αττικόν» καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι

10:11

ΑΑΔΕ: Άνοιξαν οι τροποποιητικές δηλώσεις αναδρομικών του 2024 Έως 31/12 η υποβολή

10:08

Χατζηδάκης: «Να προχωρήσουμε στον δρόμο της εθνικής ευθύνης, όπως ο Κωνσταντίνος Καραμανλής»

10:04

Αρμενία: Ο Τραμπ στηρίζει τον πρωθυπουργό Πασινιάν στις εκλογές της 7ης Ιουνίου

09:42

IEA: Η σύγκρουση στη Μ. Ανατολή αναδιαμορφώνει τις ενεργειακές στρατηγικές των κρατών

09:31

Η Ελβετία δεν είναι πια η ακριβότερη χώρα του κόσμου

09:29

Travel & Tour World: Η Κάρπαθος διεθνής πόλος έλξης ποιοτικού τουρισμού

09:24

ΔΝΤ: Ανθεκτική μεν η ελληνική οικονομία στον πόλεμο αλλά εκτεθειμένη σε κινδύνους

09:22

ΗΠΑ: Κυρώσεις σε βάρος φορέα που ίδρυσε το Ιράν για τον έλεγχο του στενού του Ορμούζ


reader insiderinsiderinsiderinsiderinsider