Εκλογές ΗΠΑ: Πώς προετοιμάζονται για τη «νίκη» του Τζο Μπάιντεν οι πλούσιοι Αμερικανοί

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Εκλογές ΗΠΑ: Πώς προετοιμάζονται για τη «νίκη» του Τζο Μπάιντεν οι πλούσιοι Αμερικανοί
Το φορολογικό πλάνο που προωθεί ο Μπάιντεν θα αυξήσει τόσο το φόρο που θα κληθούν να πληρώσουν οι πλουσιότεροι άνθρωποι στις ΗΠΑ, επί του συνόλου της περιουσίας τους, όσο και τους φόρους για μια σειρά συναλλαγών. 

Το φορολογικό πλάνο που προωθούν προεκλογικά οι Δημοκρατικοί, ενόψει των προεδρικών εκλογών της 3ης Νοεμβρίου στις ΗΠΑ, βάζει στο «στόχαστρο» το 1% των πλουσιότερων ανθρώπων στη χώρα.

Συγκεκριμένα, το φορολογικό πλάνο που προωθεί ο Μπάιντεν - το οποίο φυσικά δεν είναι σίγουρο ότι θα εφαρμοστεί ακόμα και αν κερδίσει ο υποψήφιος των Δημοκρατικών στις εκλογές - θα αυξήσει τόσο το φόρο που θα κληθούν να πληρώσουν οι πλουσιότεροι άνθρωποι στις ΗΠΑ, επί του συνόλου της περιουσίας τους, όσο και τους φόρους για μια σειρά συναλλαγών.

Για αυτό το λόγο, οι πλουσιότεροι μεταξύ των πλουσίων στις ΗΠΑ βρίσκονται σε «συναγερμό» και προετοιμάζονται οικονομικά για μια πιθανή νίκη του Τζο Μπάιντεν, ώστε να αποφύγουν την επιβάρυνση στις μελλοντικές τους οικονομικές συναλλαγές.

Σύμφωνα με το Marketwatch, υπάρχουν τρεις τρόποι με τους οποίους προετοιμάζεται η... ελίτ του 1% των πλουσίων στις ΗΠΑ, ενόψει των αμερικανικών εκλογών:

Το σημαντικότερο ίσως σημείο από το οποίο θέλουν να «προστατευθούν» οι πλουσιότεροι πολίτες στις ΗΠΑ είναι από την εφαρμογή των νόμων που υπάρχουν ήδη, καθώς μπορεί να κλείσουν τα «παράθυρα» μέσα από τα οποία κατάφερναν να... ξεγλιστρήσουν. 

Σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία, όπως μεταδίδει το Marketwatch, το 2019 ο κυβερνητικός οργανισμός Internal Revenue Service (IRS) έλεγξε λιγότερο από το 0,5% επιστροφών φόρου, δηλαδή περίπου 770.000 υποθέσεις.

Όπως υποστηρίζει ο σύμβουλος του Μπάιντεν, Λόρενς Σάμερς, αν ο IRS πραγματοποιούσε ακόμα και 0,5% περισσότερους ελέγχους - ειδικά μεταξύ του πλουσιότερου πληθυσμού - θα μπορούσε να «φέρει» στα κρατικά ταμεία περισσότερα από 535 δισ. δολάρια. 

 

Διαβάστε επίσης:

Ο Μπάιντεν δεν προτείνει «φόρο πλούτου» για τους πλουσιότερους πολίτες της χώρας, όμως θέλει να επαναφέρει τον φορολογικό συντελεστή για όσους κερδίζουν τουλάχιστον 1 εκατ. δολάρια το χρόνο στο 39,6%.

Επίσης, προωθεί την αύξηση της συνεισφοράς τους στην Κοινωνική Ασφάλιση. Αυτή τη στιγμή στις ΗΠΑ, εργαζόμενοι και εργοδότες καλύπτουν συνδυαστικά το 12,4% φόρου ασφάλισης, μετά τα πρώτα 137.000 δολάρια της μισθοδοσίας. Στο πλάνο του Μπάιντεν το ποσοστό του φόρου παραμένει ίδιο, όμως η φορολόγηση ξεκινά από τις 400.000 δολάρια και μετά, ενώ φόροι από το 1% των πλουσιότερων των ΗΠΑ θα ανακατευθύνεται στην ασφάλιση των ασθενέστερων οικονομικά. 

Σύμφωνα με το Marketwatch, οι Αμερικανοί πολίτες θα λάβουν συνολικά περί τα 765 δισ. δολάρια, από κληρονομιές, δωρεές και μεταβιβάσεις, μέσα στο 2020, από τα οποία μόνο το 2%, δηλαδή περίπου 16 δισ. δολάρια θα «πάνε» σε φόρους. 

Σε περίπτωση νίκης του Μπάιντεν και εφαρμογής του φορολογικού πλάνου που προωθούν οι Δημοκρατικοί, αυτό το ποσοστό θα ανέβει σημαντικά. Συγκεκριμένα, πρόκειται για μία αλλαγή που επηρεάζει κυρίως τους κληρονόμους, με αποτέλεσμα πολλοί να είναι αυτοί που βιάζονται να κάνουν μεταβιβάσεις και πωλήσεις ακινήτων πριν το τέλος της χρονιάς. 

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

17:22

Προς εβδομαδιαία κέρδη και Santa Claus rally «κοιτάζει» η Wall Street

17:10

Γερμανός ΥΠΕΞ: Δεν θα συμμετάσχουμε για την ώρα σε διεθνή δύναμη σταθεροποίησης της Γάζας

16:50

Σδούκου για αγροτικά μπλόκα: Δεν μπορεί κάποιος να ζητά χωρίς να συζητά - Πληρωμές και επόμενα βήματα

16:15

Πώς θα είναι ο καιρός έως το τέλος της χρονιάς

16:00

Σιγκαπούρη: Στέλεχος της Bank of America κατηγορείται για χρήση ναρκωτικών σε event - Κινδυνεύει να φυλακιστεί και να μαστιγωθεί

15:40

Γιγάντιο σπίτι της ταινίας «Home Alone» από τζίντζερμπρεντ στο Λος Άντζελες κατέρριψε ρεκόρ Γκίνες

15:25

Τουρκία: Ήπιες αυξήσεις φόρων κατανάλωσης το 2026 με στόχο να μπει «φρένο» στον πληθωρισμό

15:20

Ν. Δένδιας: Η Ελλάδα απολύτως αποφασισμένη να υπερασπίσει την κυριαρχία της και τα κυριαρχικά της δικαιώματα

15:05

Χριστούγεννα στη μικρή οθόνη: Τα επεισόδια σειρών που έγιναν γιορτινή παράδοση

14:43

Real estate: Τι «τρέχει» στον κλάδο των επαγγελματικών ακινήτων

14:31

Άκαρπες μέχρι στιγμής, οι έρευνες για τρεις ορειβάτες στα Βαρδούσια

14:00

Διαβάσατε τα τελευταία οικονομικά νέα; Κάντε το κουίζ!

13:34

Ρούτε: Οι ΗΠΑ υποστηρίζουν πλήρως το ΝΑΤΟ και την Ευρώπη

13:27

Απεργούν αύριο ηθοποιοί και μουσικοί

13:18

Συνάντηση Ζελένσκι-Τραμπ την Κυριακή;

12:45

Τρίκαλα - Ελάτη - Περτούλι: Ένα ταξίδι γεμάτο εκπλήξεις

12:30

Η Ιαπωνία περιμένει το πρώτο πρωτογενές πλεόνασμα μετά από 28 χρόνια

12:05

Τέλος στην «άβολη» διεύθυνση Gmail: Η Google επιτρέπει επιτέλους αλλαγή διεύθυνσης email

11:55

Θεσσαλονίκη: Σε πιλοτική 24ωρη λειτουργία αύριο το μετρό

11:53

Γουόρεν Μπάφετ: Η σημαντικότερη κίνηση στην καριέρα μου ήταν και η πιο χαζή

11:35

Δημοσίευμα Kommersant: Ο Πούτιν ίσως είναι ανοικτός σε ανταλλαγή εδαφών στο πλαίσιο συμφωνίας για την Ουκρανία

11:19

Το Ιράν λέει ότι συνέλαβε ξένο τάνκερ που μετέφερε λαθραία καύσιμα στον Κόλπο

11:14

H Taylor Swift έκανε δωρεά 1 εκατ. δολαρίων στον οργανισμό Feeding America

10:57

Όταν οι ΗΠΑ στόχευαν την Κίνα, αλλά «χτύπησαν» τους δικούς τους αγρότες

10:31

Taste Atlas: Στην κορυφή του κόσμου η Γραβιέρα Νάξου ΠΟΠ

10:22

Ιαπωνία: Προϋπολογισμό-ρεκόρ ενέκρινε η κυβέρνηση - Αυξάνονται οι στρατιωτικές δαπάνες

10:16

Αγροτικά μπλόκα σε όλη τη χώρα: Κρίσιμες αποφάσεις για κλιμάκωση – «Χωρίς συγκεκριμένες εγγυήσεις από την κυβέρνηση»

10:07

Οι ευκαιρίες απασχόλησης για τους άνεργους στη Γερμανία «λιγότερες από ποτέ»

10:03

ESG 2026: Ποιους πράσινους δείκτες αναζητούν οι επενδυτές και τι δείχνουν οι διεθνείς τάσεις

09:47

Τα 75 δολάρια «είδε» για πρώτη φορά το ασήμι -Νέα ρεκόρ για χρυσό, πλατίνα

gazzetta
gazzetta reader insider insider