Εκλογές ΗΠΑ: Πώς προετοιμάζονται για τη «νίκη» του Τζο Μπάιντεν οι πλούσιοι Αμερικανοί

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Εκλογές ΗΠΑ: Πώς προετοιμάζονται για τη «νίκη» του Τζο Μπάιντεν οι πλούσιοι Αμερικανοί
Το φορολογικό πλάνο που προωθεί ο Μπάιντεν θα αυξήσει τόσο το φόρο που θα κληθούν να πληρώσουν οι πλουσιότεροι άνθρωποι στις ΗΠΑ, επί του συνόλου της περιουσίας τους, όσο και τους φόρους για μια σειρά συναλλαγών. 

Το φορολογικό πλάνο που προωθούν προεκλογικά οι Δημοκρατικοί, ενόψει των προεδρικών εκλογών της 3ης Νοεμβρίου στις ΗΠΑ, βάζει στο «στόχαστρο» το 1% των πλουσιότερων ανθρώπων στη χώρα.

Συγκεκριμένα, το φορολογικό πλάνο που προωθεί ο Μπάιντεν - το οποίο φυσικά δεν είναι σίγουρο ότι θα εφαρμοστεί ακόμα και αν κερδίσει ο υποψήφιος των Δημοκρατικών στις εκλογές - θα αυξήσει τόσο το φόρο που θα κληθούν να πληρώσουν οι πλουσιότεροι άνθρωποι στις ΗΠΑ, επί του συνόλου της περιουσίας τους, όσο και τους φόρους για μια σειρά συναλλαγών.

Για αυτό το λόγο, οι πλουσιότεροι μεταξύ των πλουσίων στις ΗΠΑ βρίσκονται σε «συναγερμό» και προετοιμάζονται οικονομικά για μια πιθανή νίκη του Τζο Μπάιντεν, ώστε να αποφύγουν την επιβάρυνση στις μελλοντικές τους οικονομικές συναλλαγές.

Σύμφωνα με το Marketwatch, υπάρχουν τρεις τρόποι με τους οποίους προετοιμάζεται η... ελίτ του 1% των πλουσίων στις ΗΠΑ, ενόψει των αμερικανικών εκλογών:

Το σημαντικότερο ίσως σημείο από το οποίο θέλουν να «προστατευθούν» οι πλουσιότεροι πολίτες στις ΗΠΑ είναι από την εφαρμογή των νόμων που υπάρχουν ήδη, καθώς μπορεί να κλείσουν τα «παράθυρα» μέσα από τα οποία κατάφερναν να... ξεγλιστρήσουν. 

Σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία, όπως μεταδίδει το Marketwatch, το 2019 ο κυβερνητικός οργανισμός Internal Revenue Service (IRS) έλεγξε λιγότερο από το 0,5% επιστροφών φόρου, δηλαδή περίπου 770.000 υποθέσεις.

Όπως υποστηρίζει ο σύμβουλος του Μπάιντεν, Λόρενς Σάμερς, αν ο IRS πραγματοποιούσε ακόμα και 0,5% περισσότερους ελέγχους - ειδικά μεταξύ του πλουσιότερου πληθυσμού - θα μπορούσε να «φέρει» στα κρατικά ταμεία περισσότερα από 535 δισ. δολάρια. 

 

Διαβάστε επίσης:

Ο Μπάιντεν δεν προτείνει «φόρο πλούτου» για τους πλουσιότερους πολίτες της χώρας, όμως θέλει να επαναφέρει τον φορολογικό συντελεστή για όσους κερδίζουν τουλάχιστον 1 εκατ. δολάρια το χρόνο στο 39,6%.

Επίσης, προωθεί την αύξηση της συνεισφοράς τους στην Κοινωνική Ασφάλιση. Αυτή τη στιγμή στις ΗΠΑ, εργαζόμενοι και εργοδότες καλύπτουν συνδυαστικά το 12,4% φόρου ασφάλισης, μετά τα πρώτα 137.000 δολάρια της μισθοδοσίας. Στο πλάνο του Μπάιντεν το ποσοστό του φόρου παραμένει ίδιο, όμως η φορολόγηση ξεκινά από τις 400.000 δολάρια και μετά, ενώ φόροι από το 1% των πλουσιότερων των ΗΠΑ θα ανακατευθύνεται στην ασφάλιση των ασθενέστερων οικονομικά. 

Σύμφωνα με το Marketwatch, οι Αμερικανοί πολίτες θα λάβουν συνολικά περί τα 765 δισ. δολάρια, από κληρονομιές, δωρεές και μεταβιβάσεις, μέσα στο 2020, από τα οποία μόνο το 2%, δηλαδή περίπου 16 δισ. δολάρια θα «πάνε» σε φόρους. 

Σε περίπτωση νίκης του Μπάιντεν και εφαρμογής του φορολογικού πλάνου που προωθούν οι Δημοκρατικοί, αυτό το ποσοστό θα ανέβει σημαντικά. Συγκεκριμένα, πρόκειται για μία αλλαγή που επηρεάζει κυρίως τους κληρονόμους, με αποτέλεσμα πολλοί να είναι αυτοί που βιάζονται να κάνουν μεταβιβάσεις και πωλήσεις ακινήτων πριν το τέλος της χρονιάς. 

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:58

Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ του ThessINTEC και του ΕΛΚΑΚ

23:37

89η ΔΕΘ: Ημερίδα του ΥΠΠΟ για την αναβίωση της ελληνικής χειροτεχνίας

23:17

Σουηδία: Πρωτοφανείς πλημμύρες από την σφοδρή βροχόπτωση στα βορειοανατολικά της χώρας

22:47

Μυτιλήνη: Μειώνεται κατά 50% κάθε Πέμπτη το δρομολόγιο Μυτιλήνη - Αιβαλί μετ' επιστροφής

22:19

Μυτιλήνη: Συνάντηση Ελλήνων και Τούρκων αυτοδιοικητικών στο 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Ειρήνης Λέσβου

21:47

Χανιά: Με τραύματα από μαχαίρι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο δύο άνδρες

21:18

Τσουκαλάς: Αμετανόητο το σύστημα εξουσίας του Μεγάρου Μαξίμου

20:55

ΗΠΑ: Η Ρωσία δεν δείχνει ότι θέλει να τελειώσει διπλωματικά τον πόλεμο στην Ουκρανία

20:44

Φωτιά ξέσπασε στον Καρέα

20:33

Συναντήσεις και παρεμβάσεις του υφ. ΥΠΕΞ Χ. Θεοχάρη στη ΔΕΘ

20:24

Βρετανία: Η αστυνομία προχώρησε σε 890 συλλήψεις κατά τη διαδήλωση υποστήριξης στην Palestine Action στο Λονδίνο

20:19

Ψηφιακή πλατφόρμα παραπόνων για απόβλητα θα λειτουργήσει στο myRAAEY

20:14

Τσίπρας: Μοναδικός στόχος του κ. Μητσοτάκη είναι η εκλογική πελατεία και η ψηφοθηρία

20:11

Κωνσταντοπούλου: Ο κ. Μητσοτάκης είναι πρωθυπουργός «εσωτερικού χώρου» που φοβάται την κοινωνία και τις αντιδράσεις της

20:00

Σενάριο ακροδεξιάς «παρένθεσης» στη Γαλλία;

19:44

Τραμπ: Έτοιμος να προχωρήσει σε δεύτερη φάση επιβολής κυρώσεων κατά της Ρωσίας

19:30

Περισυνελέγησαν σώοι οι 4 αλλοδαποί το σκάφος των οποίων βυθίστηκε στον κόλπο του Αγ. Όρους

19:26

Ισραήλ: Ο στρατός έπληξε και δεύτερη πολυκατοικία στην Πόλη της Γάζας

19:11

Χάσετ: Η Fed ξεπέρασε τις αρμοδιότητές της

18:55

Θεσσαλονίκη: Σοβαρό επεισόδιο με πυροβολισμό στον Εύοσμο

18:34

Σε εξέλιξη επιχείρηση διάσωσης τεσσάρων αλλοδαπών στον κόλπο Αγίου Όρους

18:13

Ιαπωνία: Η παραίτηση Ισίμπα αναμένεται να προκαλέσει πίεση σε ομόλογα και μετοχές

17:59

Φωτιές σε Χαλκιδική και Δράμα

17:44

Ισραήλ: Νέα προειδοποίηση εκκένωσης για τους κατοίκους ενός κτιρίου στην πόλη της Γάζας

17:35

Υπ. Υγείας: Διάγνωση με ένα δάχτυλο στην κάμερα του κινητού

17:22

Υπό πλήρη έλεγχο τέθηκε η φωτιά στο Πλαγιάρι

17:14

Τσεχία: Η κεντρική τράπεζα θα επιμείνει σε σφιχτή νομισματική πολιτική

17:03

Ισραήλ: Drone από την Υεμένη κατέπεσε στην αίθουσα αφίξεων του αεροδρομίου Ραμόν

16:43

Μπέσεντ: Η οικονομική πίεση μπορεί να φέρει τον Πούτιν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων

16:24

Γάζα: Ενδείξεις προσπάθειας Τραμπ για εκεχειρία της ύστατης στιγμής

gazzetta
gazzetta reader insider insider