Εκλογές ΗΠΑ: Πώς προετοιμάζονται για τη «νίκη» του Τζο Μπάιντεν οι πλούσιοι Αμερικανοί

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Εκλογές ΗΠΑ: Πώς προετοιμάζονται για τη «νίκη» του Τζο Μπάιντεν οι πλούσιοι Αμερικανοί
Το φορολογικό πλάνο που προωθεί ο Μπάιντεν θα αυξήσει τόσο το φόρο που θα κληθούν να πληρώσουν οι πλουσιότεροι άνθρωποι στις ΗΠΑ, επί του συνόλου της περιουσίας τους, όσο και τους φόρους για μια σειρά συναλλαγών. 

Το φορολογικό πλάνο που προωθούν προεκλογικά οι Δημοκρατικοί, ενόψει των προεδρικών εκλογών της 3ης Νοεμβρίου στις ΗΠΑ, βάζει στο «στόχαστρο» το 1% των πλουσιότερων ανθρώπων στη χώρα.

Συγκεκριμένα, το φορολογικό πλάνο που προωθεί ο Μπάιντεν - το οποίο φυσικά δεν είναι σίγουρο ότι θα εφαρμοστεί ακόμα και αν κερδίσει ο υποψήφιος των Δημοκρατικών στις εκλογές - θα αυξήσει τόσο το φόρο που θα κληθούν να πληρώσουν οι πλουσιότεροι άνθρωποι στις ΗΠΑ, επί του συνόλου της περιουσίας τους, όσο και τους φόρους για μια σειρά συναλλαγών.

Για αυτό το λόγο, οι πλουσιότεροι μεταξύ των πλουσίων στις ΗΠΑ βρίσκονται σε «συναγερμό» και προετοιμάζονται οικονομικά για μια πιθανή νίκη του Τζο Μπάιντεν, ώστε να αποφύγουν την επιβάρυνση στις μελλοντικές τους οικονομικές συναλλαγές.

Σύμφωνα με το Marketwatch, υπάρχουν τρεις τρόποι με τους οποίους προετοιμάζεται η... ελίτ του 1% των πλουσίων στις ΗΠΑ, ενόψει των αμερικανικών εκλογών:

Το σημαντικότερο ίσως σημείο από το οποίο θέλουν να «προστατευθούν» οι πλουσιότεροι πολίτες στις ΗΠΑ είναι από την εφαρμογή των νόμων που υπάρχουν ήδη, καθώς μπορεί να κλείσουν τα «παράθυρα» μέσα από τα οποία κατάφερναν να... ξεγλιστρήσουν. 

Σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία, όπως μεταδίδει το Marketwatch, το 2019 ο κυβερνητικός οργανισμός Internal Revenue Service (IRS) έλεγξε λιγότερο από το 0,5% επιστροφών φόρου, δηλαδή περίπου 770.000 υποθέσεις.

Όπως υποστηρίζει ο σύμβουλος του Μπάιντεν, Λόρενς Σάμερς, αν ο IRS πραγματοποιούσε ακόμα και 0,5% περισσότερους ελέγχους - ειδικά μεταξύ του πλουσιότερου πληθυσμού - θα μπορούσε να «φέρει» στα κρατικά ταμεία περισσότερα από 535 δισ. δολάρια. 

 

Διαβάστε επίσης:

Ο Μπάιντεν δεν προτείνει «φόρο πλούτου» για τους πλουσιότερους πολίτες της χώρας, όμως θέλει να επαναφέρει τον φορολογικό συντελεστή για όσους κερδίζουν τουλάχιστον 1 εκατ. δολάρια το χρόνο στο 39,6%.

Επίσης, προωθεί την αύξηση της συνεισφοράς τους στην Κοινωνική Ασφάλιση. Αυτή τη στιγμή στις ΗΠΑ, εργαζόμενοι και εργοδότες καλύπτουν συνδυαστικά το 12,4% φόρου ασφάλισης, μετά τα πρώτα 137.000 δολάρια της μισθοδοσίας. Στο πλάνο του Μπάιντεν το ποσοστό του φόρου παραμένει ίδιο, όμως η φορολόγηση ξεκινά από τις 400.000 δολάρια και μετά, ενώ φόροι από το 1% των πλουσιότερων των ΗΠΑ θα ανακατευθύνεται στην ασφάλιση των ασθενέστερων οικονομικά. 

Σύμφωνα με το Marketwatch, οι Αμερικανοί πολίτες θα λάβουν συνολικά περί τα 765 δισ. δολάρια, από κληρονομιές, δωρεές και μεταβιβάσεις, μέσα στο 2020, από τα οποία μόνο το 2%, δηλαδή περίπου 16 δισ. δολάρια θα «πάνε» σε φόρους. 

Σε περίπτωση νίκης του Μπάιντεν και εφαρμογής του φορολογικού πλάνου που προωθούν οι Δημοκρατικοί, αυτό το ποσοστό θα ανέβει σημαντικά. Συγκεκριμένα, πρόκειται για μία αλλαγή που επηρεάζει κυρίως τους κληρονόμους, με αποτέλεσμα πολλοί να είναι αυτοί που βιάζονται να κάνουν μεταβιβάσεις και πωλήσεις ακινήτων πριν το τέλος της χρονιάς. 

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

15:35

Αlphabet: Ράλι 160% για την μετοχή της σε ένα έτος

15:20

Συναντήσεις Όλγας Κεφαλογιάννη στο Λονδίνο με επαγγελματίες της βρετανικής τουριστικής αγοράς

15:04

Επαναπατρίζεται ο Έλληνας επιβάτης του MV Hondius, που ξέσπασε ο χανταϊός

14:47

Ανδρουλάκης: Στις επόμενες εθνικές εκλογές η πολιτική αλλαγή είναι αναγκαία

14:35

Ιράν: Ο ανώτατος ηγέτης έδωσε εντολές στον αρχηγό του στρατού για αποφασιστική αντιπαράθεση με τους αντιπάλους

14:21

Γερμανία: Απορρίπτει την πρόταση Πούτιν για διαμεσολάβηση Σρέντερ σε διαπραγματεύσεις για την Ουκρανία

14:11

Γάζα: Τουλάχιστον τρεις νεκροί Παλαιστίνιοι από αεροπορικές επιδρομές των Ισραηλινών

14:04

Armani: Πιθανή πώληση ποσοστού 15% μεταξύ L’Oreal, LVMH και EssilorLuxottica

13:50

Ρωσία: Κατηγορεί την Ουκρανία ότι παραβιάζει την εκεχειρία με drones και πυρά πυροβολικού

13:39

Τσουκαλάς: Ο κ. Μητσοτάκης αποδεδειγμένα ζει στην εικονική πραγματικότητα των excel του «επιτελικού κράτους»

13:31

Γιορτή της Μητέρας: Τα μηνύματα της πολιτειακής και πολιτικής ηγεσίας

13:21

Πυροβολισμοί στην Κυψέλη έπειτα από καβγά οδηγών μηχανής – Τραυματίστηκε ένας 34χρονος

13:18

ΙΝΚΑ: Επανεξέταση υποθέσεων ρευματοκλοπής από τον ΔΕΔΔΗΕ και ακυρώσεις προστίμων

13:05

Πυροβόλησαν με ούζι γυναίκα έξω από κέντρο διασκέδασης στην Καλλιθέα

13:00

Στεγαστικά απαγορευτική γίνεται η Αθήνα για τη μεσαία τάξη

12:50

Ανδρουλάκης: Προτάσεις για την ενίσχυση των γυναικών στην εργασία με αφορμή την Ημέρα της Μητέρας

12:42

Ιράν: Χώρες που συμμορφώνονται με τις αμερικανικές κυρώσεις θα έχουν δυσκολίες στη διέλευση του Στενού του Ορμούζ

12:34

DW: «Eλλάς-Γερμανία συμμαχία» αλλά υπό όρους

12:18

Σχολικά γεύματα: Δεν είναι μόνο σίτιση, είναι φροντίδα, ίσες ευκαιρίες και στήριξη της οικογένειας

12:08

Ιράν: Κρατάει τις ΗΠΑ στο... περίμενε

11:58

Κίνα: Δυναμική ανάπτυξη κατέγραψε ο ναυπηγικός τομέας στο πρώτο τρίμηνο του 2026

11:49

Αλήθειες και μύθοι για τις κυτταρικές θεραπείες: Όσα πρέπει να γνωρίζουν οι ασθενείς

11:43

Swiss: Δεν βλέπει άμεσο κίνδυνο ελλείψεων στα αεροπορικά καύσιμα

11:32

ΕΥΔΑΠ: Ανακούφιση στη λειψυδρία από τις βροχοπτώσεις

11:21

Σαντορίνη: Πλαφόν στην κρουαζιέρα, αναβάθμιση υποδομών και στοίχημα η βιωσιμότητα

11:14

«Cool Routes»: Χαρτογραφώντας τις «οάσεις δροσιάς» στο κέντρο της Αθήνας τις ημέρες καύσωνα

11:00

Συνεχής παρακολούθηση πυρκαγιών σε σχεδόν πραγματικό χρόνο

10:55

Συμμετοχή ρεκόρ στο «Rebrain Greece» στο Λονδίνο

10:39

Saudi Aramco: Αύξηση 25% στα κέρδη του πρώτου τριμήνου

10:26

Μητσοτάκης: Η Ελλάδα αποτελεί τα τελευταία 2 χρόνια χώρα που εξάγει ενέργεια αντί να εισάγει

gazzetta
gazzetta reader insider insider