Τι είναι το κρέας Ozaki Beef και γιατί είναι τόσο ακριβό

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τι είναι το κρέας Ozaki Beef και γιατί είναι τόσο ακριβό
Τι είναι το Ozaki Beef και γιατί ξεχωρίσει ανάμεσα στα διάφορα εκλεκτά είδη κρέατος από τα Wagyu.

Στην Ιαπωνία «χτίστηκαν» οι πιο ισχυροί μύθοι γύρω από το βόειο κρέας και πιο συγκεκριμένα σε ό,τι αφορά τις επίλεκτες ιαπωνικές αγελάδες Wagyu.

Τα πιο διάσημα Wagyu προέρχονται από το Kobe στην περιφέρεια Hyogo, από το Matsusaka στην περιφέρεια Mie, από το Ōmi στην περιφέρεια Shiga και από το Yonezawa στην περιφέρεια Yamagata. Τα Wagyu ζώα που δίνουν και το Kobe κρέας τρέφονται με γάλα από την ηλικία του 1 έως 3 μηνών. Μετά από 3 μήνες, τα μοσχάρια τρέφονται με ένα μείγμα καλλιεργειών ενσίρωσης, όπως χόρτο, άχυρο από ρύζι και δημητριακά, όπως το καλαμπόκι, η σόγια και το σιτάρι.

Ωστόσο πρόσφατα ένα εστιατόριο της Νέα Υόρκης πρόσφερε ένα πιάτο με σάντουιτς από ένα κομμάτι μπριζόλας που κόστισε 185 δολάρια σύμφωνα με το Bloomberg. Το ειδικό κομμάτι κρέατος που χρησιμοποιήθηκε για το πιάτο ονομάζεται Ozaki, και ανήκει σε μια ξεχωριστή κατήγορια του Premium Wagyu.

Το πνευματικό τέκνο του Muneharu Ozaki ανέλαβε το κτήμα με τα 100 ζώα του πατέρα του στα μέσα της δεκαετίας του 1980 σε ηλικία 24 ετών. Το βόειο κρέας προέρχεται από ένα κοπάδι 1.600 ιαπωνικών μαύρων βοοειδών που εκτρέφονται στην περιοχή Miyazaki. Ο Ozaki άρχισε να εκτρέφει βοοειδή με έναν μοναδικό τρόπο, ξεκινώντας με μια φυσική τροφή. «Είναι μια ειδική τροφή που αποτελείται από ένα μείγμα από 13 είδη δημητριακών που έχω αναπτύξει πάνω από 20 χρόνια», λέει ο Ozaki στο Bloomberg. Το μείγμα περιλαμβάνει κριθάρι, σόγια και σιτάρι και χρειάζεται περίπου δύο ώρες για να το προετοιμάσει ​​κάθε μέρα.

Η ηλικία αποτελεί κύριο παράγοντα για να γίνει εξαιρετικό το Ozaki Beef. Οι περισσότερες αγελάδες μεγαλώνουν για 28 μήνες πριν από τη σφαγή σύμφωνα με το Bloomberg. Μετά την ηλικία αυτή, τα ζώα μεγαλώνουν πιο αργά και οι περισσότεροι παραγωγοί λένε ότι δεν είναι πλέον οικονομικά αποδοτικό να συνεχίσουν να τα ταΐζουν.

Επιπλέον, καθώς τα ζώα γερνούν, υπάρχει μεγαλύτερη πιθανότητα να μολυνθούν από ασθένειες. Ο Ozaki, ο οποίος αποφεύγει τα αντιβιοτικά και τα στεροειδή, μεγαλώνει τα βοοειδή του για 36 μήνες, επιτρέποντας στο κρέας να αναπτύξει βαθύτερη γεύση και λίπος.

Ο Kim Conte ιδιοκτήτης του εστιατορίου στη Νέα Υόρκη πουλάει το A5 Wagyu, την κορυφαία κατάταξη, για 30 δολάρια ανά ουγγιά. Το Ozaki ωστόσο κοστίζει περίπου 45 δολάρια ανά ουγγιά.

* Το Α δηλώνει τον υψηλότερο βαθμό αυτής της απόδοσης και το C τον πιο χαμηλό σύμφωνα με το fnlguide. Το κάθε γράμμα ακολουθείται από έναν αριθμό (από το 1-5), ο οποίος αναφέρεται στον βαθμό ποιότητας. (Όπου 5= Εξαιρετικό, 4= Καλό, 3=Μέτριο, 2= Κάτω από το μέτριο και 1=Φτωχό).

ガッチリ仕上がった尾崎牛です。 今週屠畜します。 31カ月間ゆったりとスクスク育ってくれました。 何処の国に出荷しようかな!^_^ #尾崎牛 #ozakibeef #和牛 #wagyu

A post shared by Muneharu Ozaki (@ozakibeef) on

Διαβάστε επίσης: Τι είναι το κρέας Kobe και γιατί είναι τόσο ακριβό (pics)

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider