Ελλάδα
01-10-2020 | 18:33

Νέος πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΣΕ αναλαμβάνει ο Σπύρος Πατέρας

Μοιράσου το
Νέος πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΣΕ αναλαμβάνει ο Σπύρος Πατέρας

Την τοποθέτηση του Σπύρου Πατέρα, στη θέση του Πρόεδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου του ΟΣΕ, ενέκρινε κατά τη συνεδρίασή της – σήμερα Πέμπτη – η αρμόδια Επιτροπή ΔΕΚΟ της Βουλής.

Στην εισήγησή του ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι ο Σπύρος Πατέρας αποτελεί την καλύτερη επιλογή, αφού στην κεφαλή του ΟΣΕ χρειάζονται άτομα με διοικητικές ικανότητες, ικανά να ανταποκριθούν με επιτυχία στις νέες προκλήσεις του Οργανισμού αλλά και να αντιλαμβάνεται πλήρως το αντικείμενο που καλείται να αναλάβει.

Το βιογραφικό του

Ο κ. Σπύρος Πατέρας κατέχει Πτυχίο και Μεταπτυχιακό στη Χημική Μηχανική από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, ενώ το Διδακτορικό του το έλαβε από το Πανεπιστήμιο του Cambridge, επικεντρώνοντας την έρευνά του πάνω στη μηχανική των υλικών.

Έχει δραστηριοποιηθεί στον ιδιωτικό τομέα και στο επαγγελματικό του ενεργητικό έχει καταγράψει μια σειρά από συνεργασίες με μεγάλες μελετητικές και συμβουλευτικές εταιρείες της Ελλάδας και του Εξωτερικού.

Σημειώνεται πως μέχρι να συγκροτηθεί σε σώμα το νέο Δ.Σ. του ΟΣΕ, χρέη Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου εξακολουθεί να εκτελεί ο Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος, κ. Αθανάσιος Κοτταράς.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.